Chinezii au inaugurat cea mai mare fabrică de autobuze electrice din SUA în prezența liderului republican din Camera Reprezentanţilor

0
190

Compania chineză BYD, cel mai mare producător de autobuze electrice din lume, a finalizat, recent, construcţia unei fabrici în oraşul Lancaster din statul California, SUA. Aceasta este prima fabrică de autobuze cu capital întreg chinezesc pe teritoriul american. Este cea mai mare fabrică de autobuze electrice din America de Nord cu o suprafaţă construită de 41.000 metri pătraţi, transmite Radio China.

Fabrica BYD poate produce şi asambla anual 1.500 de autobuze electrice. 800 de americani au fost angajaţi în noua fabrică, iar numărul locurilor de muncă disponibile este de peste 1.500.

Kevin McCarthy, liderul majorităţii republicane din Camera Reprezentanţilor a SUA, a participat la ceremonia de finalizare a lucrărilor de construţie. El a afirmat că investiţiile întreprinderilor chinezeşti în SUA au consolidat relaţiile de parteneriat dintre cele două ţări. „Cât de puternice sunt relaţiile dintre SUA şi China, atât de puternică va fi întreaga lume”, a menţionat liderul american.

Din 2013 până în prezent, suma totală a investiţiilor Companiei BYD în SUA a ajuns la 230 milioane dolari, ocupând o pondere de peste 80% din totalul pieţei de autobuze electrice americane.