spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeChina vrea și mai multe investiții străine în industrie

China vrea și mai multe investiții străine în industrie

-

Un oficial de la Comisia de planificare a Chinei, Xia Qing, a declarat miercuri că investiţiile străine în statul asiatic au crescut semnificativ în 2022 şi vor fi încurajate mai multe investiţii străine în industrie, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Declaraţia a fost făcută la un workshop al Forumului de Cooperare Asia-Pacific (APEC) dedicat lanţurilor de aprovizionare, care se desfăşoară la Beijing.

În primele nouă luni din 2022, investiţiile străine directe în China (FDI) au crescut cu 15,6% faţă de perioada similară din 2021, la 1.000 miliarde de yuani (138,52 miliarde de dolari), după un avans de 16,4% în perioada ianuarie-august, conform datelor Ministerului Comerţului.

În trimestrul trei din 2022, redresarea Chinei, a doua economie mondială, a fost mai rapidă decât se estima, dar restricţiile introduse pentru stoparea pandemiei, declinul prelungit al pieţei imobiliare şi riscurile recesiunii globale afectează eforturile Beijingului de a stimula o revenire robustă în 2023.

Sprijinit de măsurile guvernamentale de redresare a activităţii economice, PIB-ul Chinei a înregistrat o creştere anuală de 3,9% în perioada iulie-septembrie 2022, arată datele oficiale publicate recent, peste nivelul de 3,4% previzionat de analiştii intervievaţi de Reuters, şi o accelerare faţă de avansul de 0,4% din trimestrul doi din 2022.

Dar cererea internă redusă şi încetinirea exporturilor indică o redresare inegală, în condiţiile în care China ar urma să continue strategia „zero – Covid”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img