spot_img
16.8 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizeChina sfidează Occidentul: Ministrul chinez al Apărării la Moscova. Putin laudă cooperarea...

China sfidează Occidentul: Ministrul chinez al Apărării la Moscova. Putin laudă cooperarea militară

-

Moscova și Beijingul cooperează activ în domeniul departamentelor militare, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu ministrul chinez al apărării Li Shangfu.

- Reclama -

„Lucrăm la fel de activ prin departamentele militare, schimbând periodic informații care ne sunt utile, cooperând în domeniul cooperării militaro-tehnice, desfășurând exerciții comune, în plus, în diferite teatre – în regiunea Orientului Îndepărtat și în Europa, și pe mare, și pe uscat și în aer”, a spus președintele rus.

El și-a exprimat încrederea că acesta este un alt domeniu important care întărește caracterul strategic exclusiv de încredere al relațiilor dintre cele două țări.

În timpul conversației, Vladimir Putin și-a amintit și de recenta sosire a președintelui chinez Xi Jinping la Moscova. El a remarcat că vizita acestuia a fost foarte productivă, la întâlnire s-a discutat, printre altele, despre cooperarea pe linia departamentelor militare. 

Occidentul a amenințat China să nu sprijine militar Rusia.

Relațiile ruso-chineze depășesc uniunile politice militare din perioada Războiului Rece, a declarat ministrul chinez al Apărării, Li Shangfu, după întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin.

Fragmente ale întâlnirii au fost difuzate de postul de televiziune Rossiya-24.

„Avem relații foarte strânse. Ele depășesc uniunile politico-militar din epoca Războiului Rece. Se bazează pe principiile nealinierii și sunt foarte stabile”, a spus el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img