spot_img
12.6 C
București
miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăAnalizeChina pune sub anchetă înalţi şefi de companii imobiliare

China pune sub anchetă înalţi şefi de companii imobiliare

-

China a anunţat deschiderea unor anchete asupra mai multor înalţi şefi de companii imobiliare publice suspectaţi de „încălcări grave ale disciplinei şi legii”, expresie care desemnează deseori fapte de corupţie, potrivit AFP.

Este o nouă lovitură dată acestui sector-cheie al economiei chineze, afectat deja de o încetinire a vânzărilor, de o îndatorare record a dezvoltatorilor şi de clienţi nemulţumiţi de întârzieri lungi de livrare.

Autorităţile locale însărcinate cu disciplina în cadrul sectorului public şi al Partidului Comunist Chinez (PCC) au anunţat, în comunicate separate, plasarea sub anchetă a patru şefi de companii imobiliare.

Este vorba de Zhuang Yuekai, preşedinte al consiliului de administraţie al C&D Real Estate, Shi Zhen, preşedintele al consiliului de administraţie al C&D Urban Services, Liu Hui, director general adjunct al Shenzhen Talents Housing Group, şi Tang Yong, fost preşedinte al consiliului de administraţie al China Resources Land.

Toţi patru sunt suspectaţi de „încălcări grave ale disciplinei şi legii”, se arată în comunicate, fără alte precizări

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...