spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeChina mută împotriva Americii cu Airbus

China mută împotriva Americii cu Airbus

-

Şeful Airbus, Guillaume Faury, s-a întâlnit marţi cu doi oficiali guvernamentali din China pentru a discuta dezvoltarea şi extinderea prezenţei grupului aeronautic european pe piaţa celei de-a doua economii mondiale, conform comunicatelor oficiale, transmite Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Discuţiile au loc înaintea vizitei în China a preşedintelui francez Emmanuel Macron, care se va întâlni săptămâna aceasta cu omologul său chinez Xi Jinping.

Zheng Shanjie, preşedintele Comisiei Naţionale de Dezvoltare şi Reformă din China (NDRC) i-a spus lui Guillaume Faury că Beijingul va ajuta Airbus să continue să-şi consolideze prezenţa pe piaţa chineză. În plus, Zheng a declarat că ambele părţi vor promova împreună dezvoltarea digitală şi cu emisii scăzute a industriei aviatice, se arată în comunicatul NDRC.

Faury s-a întâlnit şi cu Song Zhiyong, şeful Autorităţii de Reglementare în Domeniul Aviaţiei din China, şi a discutat despre evoluţia afacerilor grupului aeronautic european în cea de-a doua economie mondială, dar şi de consolidarea cooperării în domeniul siguranţei aviaţiei, certificării navigabilităţii, dezvoltarea ecologică şi transformarea digitală, au precizat autorităţile de la Beijing.

În perioada 5-7 aprilie, Emmanuel Macron va vizita China, alături de o delegaţi de importanţi şefi de companii din Franţa.

Anterior, Reuters anunţa că Airbus negociază un nou acord de livrare de aeronave Chinei, în contextul înrăutăţirii relaţiilor dintre Washington şi Beijing.

Agenţia chineză responsabilă pentru achiziţiile de aeronave (CAS) a semnat în 2022 comanda pentru 140 de avioane Airbus, în valoare de 17 miliarde de dolari. Acordul include 132 de aeronave din gama A320 şi opt avioane A350. „Toate sunt comenzi preexistente, unele includ o comandă pentru 292 aeronave anunţată mai devreme în acest an”, a precizat grupul aeronautic european.

În plus, Airbus a înregistrat o comandă pentru 40 de avioane de la Xiamen Airlines, care în mod tradiţional opera modele Boeing.

Rivala Boeing a sugerat că nu va mai face deocamdată livrări pe piaţa chineză, în contextul restricţiilor impuse pentru stoparea pandemiei şi a tensiunilor dintre SUA şi China.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img