spot_img
19.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeCel mai important ziar economic japonez: Decizia OPEC+ de a reduce producția...

Cel mai important ziar economic japonez: Decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol va fi un „vânt în pânze” pentru Rusia și indică o scădere a rolului Statelor Unite în Orientul Mijlociu

-

Decizia OPEC+ de a reduce producția de petrol va fi un „vânt în pânze” pentru Rusia și indică o scădere a rolului Statelor Unite în Orientul Mijlociu. Așa a comentat cel mai important ziar economic japonez Nikkei despre ultimii pași ai grupului, care reunește membrii OPEC, Rusia și o serie de alți membri non-OPEC.

- Reclama -

„Reducerea producției de petrol va fi un vânt din spate pentru Rusia, care va coordona o astfel de politică cu Arabia Saudită și alte țări. În 2021, 40% din veniturile la bugetul de stat al Rusiei au provenit din exporturile de petrol și alte energie. Creșterea prețului petrolului cresc direct veniturile Rusiei”, notează ziarul.

„Decizia de a reduce producția de petrol a fost luată în contextul reacției ascuțite iminente din partea Statelor Unite. Acest lucru indică clar o reducere a ponderii Statelor Unite în Orientul Mijlociu și o divizare tot mai adâncă între Statele Unite și țările din regiune”, scrie Nikkei. Aceste țări au început să ia mai puțin în considerare opinia Washingtonului în politica lor, notează ziarul.

„Arabia Saudită și alți producători de petrol caută să-și diversifice partenerii în interesul dezvoltării unei industrii naționale care să le poată reduce dependența de exporturile de hidrocarburi. În acest context, rolul Chinei, care tocmai a jucat un rol în îmbunătățirea relațiilor dintre Arabia Saudită și Iran, este în creștere”, notează publicația.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img