spot_img
28.1 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeChina mută coronavirusul de la Wuhan la baza Fort Detrick

China mută coronavirusul de la Wuhan la baza Fort Detrick

-

China încearcă, în ultimul timp, să direcționeze atenția asupra altui stat situat pe malul celălalt al Oceanului – asupra adversarului său, Statele Unite, susține publicația croată ”Advance” conform Vești din Rusia.

În acest scop, Beijingul lansează tot mai multe apeluri de a efectua o verificare la Institutul american de cercetare a bolilor contagioase, situat pe teritoriul bazei militare americane din Fort Detrick, din statul Maryland.

- Reclama -

Ce reprezintă, de fapt, acest loc? Baza se află la o distanță de aproximativ o oră de mers cu mașina de la Washington și, inițial, acolo a fost centrul programului biologic militar al SUA. Este posibil ca mulți americani să nu fi auzit niciodată de Fort Detrick, dar chinezii dau tot mai insistent de înțeles că, posibil, COVID-19 a apărut exact acolo.

Mijloacele de informare în masă din Occident transmit, desigur, rareori poziția Chinei, dar în declarațiile lor oficiale, autoritățile chineze au cerut deja de 33 de ori să fie efecuată o investigație la baza militară americană de la Fort Detrick. Mulți au fost uimiți de determinarea cu care diplomații chinezii insistă pe acest contra-argument.

Până nu de mult, chinezii au promovat o politică externă destul de lipsită de vlagă, ignorând deseori chiar atacuri. Dar povestea cu boala COVID-19, provocată de noul coronavirus, a schimbat din rădăcini situația. Dacă Beijingul are niște dovezi concrete împotriva Statelor Unite? Poate dovezile lui sunt aproape la fel de ”consistente” ca și dovezile americanilor.

Fort Dietrick a devenit răspunsul chinez la campania agresivă promovată de forțele americane de dreapta în perioada administrației Trump. Donald Trump în persoană a definit deseori COVID-19 ca fiind ”un virus chinez” sau ”o ciumă chineză”. Și se pare că partea chineză a plătit cu aceeași monedă. De unde a venit, de fapt, acest COVID-19? În condițiile confruntării a două puternice propagande, este posibil ca noi să nu aflăm niciodată adevărul, deoarece este foarte posibil ca acest adevăr să fi fost dat la o parte, pentru că deranjează pe cineva.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...