spot_img
19.4 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeChina i-a împăcat pe iranieni cu saudiții

China i-a împăcat pe iranieni cu saudiții

-

Vizita președintelui iranian Ebrahim Raisi în China și discuțiile sale cu președintele chinez Xi Jinping au pus bazele unor consultări mai strânse între Teheran și Riad cu privire la normalizarea relațiilor, a declarat vineri Ali Shamkhani, secretarul Consiliului Suprem de Securitate Națională al Iranului.

- Reclama -

„Vizita președintelui [Ebrahim] Raisi în China în februarie și discuțiile sale cu președintele chinez Xi Jinping au servit drept bază pentru organizarea unor discuții noi și foarte serioase între delegația iraniană și cea saudită [arabian]”, a declarat agenția de presă Tasnim, citată de acesta.

„Laud rolul constructiv al Chinei în promovarea dezvoltării relațiilor dintre țări, care este necesar pentru consolidarea păcii și stabilității”, a menționat el.

Tasnim a raportat vineri mai devreme că Iranul și Arabia Saudită au convenit să normalizeze relațiile bilaterale și au plănuit să deschidă ambasade în termen de două luni. Shamkhani și omologii săi saudiți au purtat discuții la Beijing timp de câteva zile, după care a fost adoptată o declarație trilaterală.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img