spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeChina: Australia ar trebui să-şi amintească crimele de război comise de Japonia

China: Australia ar trebui să-şi amintească crimele de război comise de Japonia

-

China a declarat marţi că Australia ar trebui să-şi amintească crimele de război comise de Japonia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial înainte de a se apropia de Tokyo, cu care Canberra a semnat un pact de securitate istoric în octombrie, informează France Presse.

„În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Japonia a invadat Australia, a bombardat Darwin, a ucis australieni şi a împuşcat prizonieri de război australieni”, a declarat presei ambasadorul chinez în Australia, Xiao Qian.

„Fiţi atenţi la ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor. Când cineva vă ameninţă, vă poate ameninţa din nou”, a avertizat el.

„China a fost prietenul vostru”, a amintit el.

Guvernul de centru-stânga al Australiei încearcă să repare relaţiile cu Beijingul, care s-au înrăutăţit considerabil sub fostul guvern conservator.

Dar cabinetul a semnat de asemenea în octombrie un nou pact de securitate istoric cu Japonia, rival regional al Chinei, menit să contracareze puterea militară în creştere a Beijingului.

Ambasadorul Japoniei în Australia a declarat în această săptămână pentru ziarul The Australian că este nevoie de „vigilenţă” faţă de China, o remarcă ce l-a înfuriat pe Xiao.

Odată excelente, relaţiile dintre Beijing şi Canberra s-au degradat de câţiva ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img