spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeChina amenință că boicotează Olimpiada de la Paris dacă rușilor și bielourușilor...

China amenință că boicotează Olimpiada de la Paris dacă rușilor și bielourușilor nu li se va permite participarea

-

Șeful Administrației Generale de Stat pentru Cultură Fizică și Sport a Republicii Populare Chineze, Gou Zhongwen, a trimis o scrisoare oficială Comitetului Olimpic Internațional prin care cere „să fie asigurate drepturi egale tuturor sportivilor, inclusiv cetățenilor Federației Ruse și ai Republicii Belarus.”

Dacă echipelor rusă și belarusă nu li se va permite participarea la competiții, atunci sportivii chinezi vor renunța să ia parte la Jocurile Olimpice de vară, programate să înceapă la Paris, pe 26 iulie 2024.

- Advertisement -

„Cerem ca spiritul Olimpiadei să fie respectat și ca sportul și politica să nu fie amestecate. Poporul chinez își amintește rolul pe care l-au jucat camarazii ruși în lupta noastră sfântă pentru libertate, așa că nu vom sta deoparte”, a spus Gou Zhongwen la o conferință de presă.

Potrivit ziarului francez L’Humanité, reprezentanții echipelor naționale din Vietnam, Iran, Venezuela, Coreea de Nord și alte țări vor face declarații similare în viitorul apropiat. Renunțarea simultană a mai multor țări la participare ar putea zădărnici evenimentul olimpic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img