Chelsea a pierdut 97 milioane de lire sterline

0
129

Clubul englez de fotbal Chelsea a avut pierderi de aproape 97 de milioane de lire sterline în sezonul trecut, în ciuda investiţiilor de 247 de milioane de euro realizate de patronul grupării, Roman Abramovici, scrie BBC.

Chelsea a plătit 26,6 milioane de lire sterline după demiterea antrenorului Antonio Conte şi a staff-ului său tehnic în iulie 2018. Sub conducerea lui Conte, echipa a câştigat campionatul în 2017, dar fostul internaţional italian a fost demis în vara anului următor, deşi mai avea 12 luni de contract. În ultimul sezon cu el la cârmă, echipa a ratat calificarea în Liga Campionilor, dar a câştigat Cupa Angliei.

Conte a fost înlocuit de compatriotul său Maurizio Sarri, care s-a despărţit de Chelsea în vara lui 2019, când mai avea doi ani de contract.

În total, Chelsea le-a plătit compensaţii de 90 de milioane de lire sterline după ce Abramovici a devenit proprietarul clubului în 2004.

Deşi echipa nu a participat în stagiunea trecută în Liga Campionilor, masa salarială a crescut cu 41 de milioane de lire sterline în 2019.

Clubul a investit 280,6 milioane de lire pentru lotul de jucători în sezonul 2018-2019, în care au fost aduşi jucători precum Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Mateo Kovacic şi Jorginho.