CHEIA SCANDALULUI DE LA KAUFLAND

0
223

Cheia scandalului de la Kaufland e chiar în comunicatul lor: Incidentul a avut loc acum două zile. Acum 2 zile NU EXISTA nici un ordin MS și MAI pentru măsurarea temperaturii și obligativitatea purtării măștii în magazine. Ordinul a fost dat IERI, a scris pe facebook jurnalistul Andrei Bădin.

Pe de altă parte ordinul comun MS/MAI nu a fost publicat încă în Monitorul Oficial.

Potrivit unui comunicat al poliţiei, bărbatul şi soţia sa au refuzat să le fie luată temperatura la intrarea într-un centru comercial din sectorul 5 al Capitalei. În plus, nu purtau nici masca de protecţie şi au devenit recalcitranti când paznicul le-a cerut acest lucru. Angajaţi au sunat la 112 şi au alertat autorităţile. Cei doi soţi, dar şi un martor care a intervenit în apărarea lor, au fost conduşi la secţia de poliţie şi amendaţi.

“Da’ de ce domne? N-am văzut aşa ceva… V-am dat datele personale…
– Da’ nu cu forţa…”

“Ochelarul meu! Vreau ochelarii! Uitaţi ce i-aţi făcut!”

Diana Sarca, purtator de cuvânt al Poliției Capitalei: “La momentul în care poliţiştii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante şi au demonstrat un comportament agresiv. Toate cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional conform legii 61/1991 pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în atribuţiile de serviciu.”

George Adamescu, protagonist incident: “Aveţi un aparat de luat temperatura. Este un cadru medical care face chestia asta, în afară de asta trebuie să asiguraţi o cameră în care să luaţi temperatura. Este un act intim medical. Nu este orice act. Nu este normal aşa ceva! Este ilegal! Încălcaţi legea 46 a Sănătăţii.”

George Adamescu: În jurul orei 17.00 m-am dus cu soţia la Kaufland să facem aprovizionarea, la intrare bodyguardul ne-a oprit încercând să ne termoscaneze. Nici măcar nu m-a întrebat dacă îi dau voie sau nu.”

Referitor la acest incident, reprezentanţii Kaufland au transmis că:

“Incidentul a avut loc acum două zile şi a fost regizat, cu scopul de a crea senzaţional, cele două persoane purtând microfon şi fiind însoţite de un cameraman profesionist.”

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din hipermarket, se vede cum paznicul încearcă să le explice celor doi că trebuie să li se măsoare temperatura şi să poarte obligatoriu masca odată ce intra în magazin. Pentru că refuzul s-a transformat în conflict, paznicii au sunat la 112.