spot_img
28.2 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriCEO-ul Raiffeisen se plânge că ar fi expulzat din Europa de Est...

CEO-ul Raiffeisen se plânge că ar fi expulzat din Europa de Est și România: „PSD pare mai rezonabil”

-

Care credeţi că este cea mai mare ameninţare pentru Europa Centrală şi de Est în următorii ani? Creşterea naţionalismului, care se vede tot mai des, a fost răspunsul direct al lui Karl Sevelda, CEO-ul grupului austriac Raiffeisen International, cel care deţine reţeaua de bănci din fostele ţările comuniste, inclusiv din România, la Forumul Euromoney de la Viena, de acum două săptămâni.(…) Sevelda constată că investitorii străini, cei care au venit în aceste ţări acum două decenii şi au făcut primele investiţii, încep să fie expulzaţi, nu mai sunt bineveniţi: „suntem trataţi incorect.”, scrie CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTOR EDITORIAL AL ZF, într-un editorial publicat luni.

- Reclama -

Mai mult decât atât, băncile şi în special băncile străine, sunt găsite ţapi ispăşitori pentru situaţiile economice dificile din ţările unde sunt prezente, plătind în locul politicienilor din ţările respective, care dau vina pe bancheri.Noi am făcut greşeli pentru care am plătit, dar nu putem să fim responsabili şi în locul politicienilor, spune bancherul austriac conform ZF.

Acest naţionalism din Europa Centrală şi de Est, care a început cu Ungaria, continuă cu Polonia şi începe să se manifeste în România, deşi nu la fel de mult ca în Polonia, nu va aduce nimic bun, spune Sevelda.

„PSD pare mai rezonabil”, adaugă el fără a da însă detalii.

Despre Raiffeisen s-a speculat că ar avea în spate capital rusesc.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...