spot_img
23.9 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeCentrul cibernetic al Chinei: CIA este un "Matrix"

Centrul cibernetic al Chinei: CIA este un „Matrix”

-

Centrul Național pentru Răspuns la Atacurile Cibernetice din China și Compania 360 au publicat recent un raport în care se arată că Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) colectează de mult timp informații despre guverne, firme și cetățenii altor țări, aplicând în mod secret în diferite locuri ale lumii „evoluția pașnică” și „revoluțiile colorate”și desfășoară activități de spionaj. CIA este un „Matrix” și este o amenințare durabilă la adresa securității și dezvoltării globale, transmite Radio China Internațional.

- Reclama -

CE MAI SPUNE RADIO CHINA:

CIA s-a înființat în 1947, iar atribuțiile prestabilite au fost colectare, procesare, analizare și integrare a informațiilor și prezentarea acestora la președintele american ca baza și referințe de decizie. În contextul Războiului Rece și sub stimularea ambiției strategice și a resurselor enorme ale guvernului american, funcția de „operare” a CIA s-a dezvoltat rapid.

După încheierea Războiului Rece, pentru consolidarea hegemoniei și unipolarității, SUA a aruncat privirea la internet. Un raport publicat în 1995 de Pentagon a arătat în mod explicit că internetul poate fi folosit pentru atac. În secolul 21, cu „eforturile” mari ales guvernelor americane s-a constituit o strategie cibernetică cu nuanțe ofensive evidente. CIA s-a transformat în mâna neagră cibernetică și a exploatat un număr imens de arme cibernetice.

În 2027, WikiLeaks a publicat 8.716 de documente, care potrivit site-ului au fost de la Centrul de Informații Cibernetice al CIA. Dosarele cuprind metode de atac, codurile acțiunilor ofensive, standardele tehnologice ale grupului de hackeri de la CIA etc. Documentele au fost codificate „Vault 7” de site-ul WikiLeaks. Firma chineză 360 a descoperit în 2020 organizația APT care implementează acțiuni de spionaj în mod special împotriva Chinei și țărilor apropiate ei. Există dovezi că armele folosite de această organizație, despre care nu s-a vorbit niciodată, au legătură cu materialele dezvăluite în „Vault 7”.

Potrivit raportului publicat de Centrul Național pentru Răspuns la Atacurile Cibernetice din China și Compania 360, prin analizarea dovezilor s-a descoperit că armele cibernetice americane pot controla oricând și oriunde rețelele de internet din alte țări și să fure date importante și sensibile. SUA este cel mai mare hacker din lume și multe țări, între care și China, sunt victime ale furtului de informații secrete și a atacurilor cibernetice americane.

Potrivit unor date statisctice, în ultimele câteva decenii CIA a răsturnat sau a încercat să răstoarne cel puțin 50 de guverne legale și a produs tulburări în diferite țări. Recurgând la tehnologiile cibernetice puternice, CIA a plănuit și a organizat pe planul mondial multe „revoluții colorate”. În acest proces, CIA a obținut mai mult buget, mai multe resurse și putere. La fel ca celule canceroase, CIA s-a extins și de aici se poate dovedi că SUA este cel mai mare hacker și principala sursă a tulburărilor din lume.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img