Celebrul investitor în turism Mohammad Murad vrea închiderea marketurilor din stațiunile de pe litoral: Nu putem vinde un mic sub 5 lei

0
190

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, consideră că viitorul este al sudului litoralului şi că în doi ani acolo va fi o creştere de turişti. El spune că Mamaia s-a transformat mai mult într-un cartier şi nu mai arată ca o staţiune, iar turiştii caută să se îndrepte spre zone mai liniştite, transmite News.ro.

“Am investiţii şi în Mamaia Nord şi în zona de sud. Viitorul este al sudului. În doi ani de zile o să vedeţi o creştere fantastică în sud. Discuţia pe care am avut-o cu fostul primar Radu Mazăre, i-am spus să nu facă din Mamaia un cartier. El zice: de ce, uite cum e în Cannes, Monte Carlo. Avea altă viziune. Problema noastră majoră este că toate restaurantele se închid. De ce? Pentru că din 100 în 100 de metri este câte un market. Nu am nimic cu ei, dar în mod normal, într-o zonă turistică, păstram un anumit cadru, nu putem să vindem un mic cu 5 lei”, a spus Murad.

El crede că într-o staţiune turistică de interes naţional trebuie să existe nişte reguli clare.

“Cât timp există staţiune turistică de interes naţional trebuie să avem nişte reguli clare. Aşa cum este zona aceasta de aici (n.r. zona istorică a Constanţei), se spune că sunt clădiri monument istoric şi nu poţi interveni la faţada lor. Păi de ce să intervină atunci la infrastructura unei staţiuni? Şi atunci cerem ajutor din partea Guvernului pentru că am văzut că chiar răspunde la cererile noastre încât să găsim o formulă să mai salvăm ce a mai rămas de salvat pe zona urbanistică. Să nu mai facem blocuri şi dacă facem să le facem cu acelaşi nivel şi aceeaşi ţiglă. Vedeţi cum e în Grecia? Două culori, nu o sută”, a explicat Murad.