spot_img
32.8 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăDezvaluiriCelebrul George Friedman: România ar trebui să fie limitată în ambiţii pentru...

Celebrul George Friedman: România ar trebui să fie limitată în ambiţii pentru că acele state care au ambiţii foarte mari au parte de necazuri

-

România ar trebui să fie limitată în ambiţii, pentru că acele state care au ambiţii foarte mari au parte de necazuri, iar obiectivul ţării noastre ar trebui să fie să devină o putere economică, afirmă analistul american dr. George Friedman, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării.

- Reclama -

Cred că România ar trebui să fie limitată în ambiţiile sale, nu pentru că este mică sau irelevantă, dar acele ţări care au ambiţii foarte mari au parte de necazuri. Sarcina voastră este acum să vă apăraţi ţara şi să o transformaţi într-o putere economică. Nu aveţi nicio altă funcţie în afară de aceasta. Dacă sunteţi o putere economică veţi conduce ţările din jurul vostru, sârbii, maghiarii, pe toţi. Deci, cred că sarcina pentru această generaţie este de a lua România şi de a crea un miracol economic, dar nu va fi un miracol, va fi o realitate pentru că o puteţi face totul, de la IT la turism, a spus Friedman.

Fondator şi preşedinte al Geopolitical Futures (GPF), Friedman a vorbit, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), la conferinţa internaţională „Black Sea and Balkans Security Forum”, despre provocările şi oportunităţile României, cât şi despre relaţiile SUA cu ţările europene.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...