spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăDezvaluiriCelebru cleric musulman apropiat Statului Islamic recunoaște: ISIS introduce în Europa teroriști...

Celebru cleric musulman apropiat Statului Islamic recunoaște: ISIS introduce în Europa teroriști printre așa zișii refugiați

-

Un cunoscut cleric musulman apropiat Al Qaeda și ISIS, Anjem Choudary, recunoaște într-un interviu pentru portalul american WND că ISIS introduce sub acoperirea de refugiați/imigranți/migranți teroriști în Europa.

„Fără îndoială”, afirmă Choudary în declarația pentru WND.

- Advertisement -

Choudary este fondatorul organizației Al Muhajiroun pro-al-Qaida în Marea Britanie. El a vorbit cu WND  la o săptămână după ce a fost eliberat din închisoare și urmează să fie judecat pentru legături cu organizațiile teroriste, printre care și ISIS.

Anjem Choudary s-a născut într-o familie de origine pakistaneză stabilită în Marea Britanie, în 1967.

- Advertisement -

Afilierea sa cu liderul Omar Bakri Muhammad și fondarea organizației extremiste Al Muhajiroun îi atrage antipatia autorităților locale, dar și a comunității de musulmani. În anul 1996, Choudary se căsătorește cu Rubana Akhtar, o tânără de 22 de ani care tocmai se alăturase organizației Al Muhajiroun. Aceasta va deveni ulterior președinte al organizației de femei Al Muhajiroun. Cei doi sunt părinții a patru copii.

Organizația Al Muhajiroun a fost înființată în anul 1983, la Mecca de către Omar Bakri Muhammad, după sărbătorirea a 59 de ani de la dizolvarea califatului otoman. În anul 1986, guvernul Arabiei Saudite interzice organizația proaspăt înființată de Bakri, îndemnându-l pe acesta să părăsească țara. Bakri se stabilește în Londra în același an și se implică în activitățile organizatiei Hizb ut-Tahrir. La Londra îl va întâlni și pe Anjem Choudary, la o moschee. Choudary este atras de tafsir-ul oferit de Bakri, iar colaborarea și prietenia lor nu întârzie să apară.

Împreună, cei doi vor reafirma proiectul Al Muhajiroun pe pământul britanic. Organizația se implică foarte rapid în numeroase mișcări de protest ale comunității de musulmani împotriva sistemului britanic. De pildă, în anul 2002, Al Muhajiroun organizează un miting în pofida avizului negativ primit din partea Primarului Londrei. Din această cauză, Choudary este adus în sala de judecată în anul 2003, cu acuzația de nerespectare a avizului negativ.

În anii ce au urmat acestui incident, Choudary s-a implicat tot mai mult în activități ostile similare. Guvernul britanic a interzis activitatea organizației Al Muhajiroun în anul 2005, luând în calcul chiar și expulzarea lui Choudary de pe teritoriul Regatului Unit.

În anul 2008, Choudary înființează platforma online Islam4UK, care are ca scop promovarea unui islam superior în rândurile musulmanilor din Marea Britanie în vederea implementării unui sistem shari‘a în Regatul Unit.

Proiectul Islam4UK a atacat constant acțiunile guvernului britanic în Afganistan, în special, și în Irak.

Islam4UK a fost interzis în anul 2010, afilierea la această organizație fiind ilegală și pedepsită cu închisoare

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img