spot_img
2.9 C
București
joi, decembrie 26, 2024
AcasămediuCelebrele restaurante bucureștene Zaitone, Picolo Mondo și VacaMUUU prinse cu ALIMENTE EXPIRATE/...

Celebrele restaurante bucureștene Zaitone, Picolo Mondo și VacaMUUU prinse cu ALIMENTE EXPIRATE/ Lista celor 28 de restaurante din București cu probleme

-

Alimente expirate sau fără documente de proveninţă, frigidere insalubre, mâncare recongelată sau ouă păstrate la temperatura camerei au fost descoperite în restaurante din București, unele dintre ele în topul vânzărilor, transmite Digi 24.

- Reclama -

În urma controalelor, unităţile au fost amendate cu 147.000 de lei, iar trei restaurante au fost obligate de ANPC să-şi oprească temporar activitatea până la remedierea deficienţelor.

- Advertisement -

Totodată, au fost scoase de la comercializare 185 de kilograme de carne şi 60 de bucăţi de lipii.

Lista restaurantele unde s-au găsit nereguli:

- Advertisement -

Cofetărie Franţuzească

Restaurant Beirut

Restaurant Zaitone

Restaurant Divan

Restaurant Picolo Mondo

Restaurant Vaca MUUU

Restaurant Yoshi

Restaurant Arăbesc Sis Kebab,

mezze.ro- mâncare libaneză cu livrare la domiciliu

Restaurant Dines

Four Season

La Oriental

Tarboush restaurant

Sultan

Restaurant Marele Zid

Restaurant Templul Soarelui

Memos

Karamna

El Bacha

L’Incontro

Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc

Tripoli- restaurant cu specific libanez

Restaurant No Name

Restaurant Coin Vert

Zen Sushi

Restaurant CHONG Quing

Restaurant Indian

Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc

Dristor Doner Fast Food

Restaurant Chineese Garden

Principalele abateri constatate:
 
– utilizarea de materiii prime si semipreparate  cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img