spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeCele mai mari şase ţări din Europa nu au oferit nicio măsură...

Cele mai mari şase ţări din Europa nu au oferit nicio măsură de sprijin militar Kievului în iulie

-

Cele mai mari şase ţări din Europa nu au oferit nicio măsură de sprijin militar Kievului, în luna iulie. Acesta este primul astfel de caz de la începerea invaziei ruse în Ucraina, a relatat joi ziarul Politico, citând date publicate de Institutul Kiel pentru Economia Mondială, care, în cadrul proiectului Ukraine Support Tracker, evaluează asistenţa militară, financiară şi umanitară oferită Ucrainei.

- Reclama -

Potrivit şefului proiectului, Christophe Trebesh, de la sfârşitul lunii aprilie, s-a înregistrat o tendinţă de scădere a volumului asistenţei militare către Ucraina din partea ţărilor europene. Trebesh a remarcat că pe 11 august, ţările participante la conferinţa donatorilor „Copenhaga – Ucraina – 2022” au convenit să aloce 1,5 miliarde de euro pentru achiziţionarea de arme pentru Kiev, dar această sumă pare „minoră în comparaţie cu ceea ce a fost anunţat la conferinţele anterioare. ” Deşi ostilităţile au intrat într-o fază critică, „noile iniţiative de ajutorare au secat”, a spus el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...