spot_img
32.1 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăAnalizeCele 2 nemțoaice care aduc migranți în Europa decorate de Primăria Parisului...

Cele 2 nemțoaice care aduc migranți în Europa decorate de Primăria Parisului spre nemulțumirea Italiei: O RUȘINE

-

FILE PHOTO: Carola Rackete, 31-year-old Sea-Watch 3 captain, disembarks from a Finance Police boat and is escorted to a car, in Porto Empedocle, Italy, July 1, 2019. REUTERS/Guglielmo Mangiapane/File Photo

Primăria din Paris le va înmâna o medalie onorifică celor două nemţoaice care au deţinut funcţia de căpitan al navei Sea Watch 3, Carola Rackete şi Pia Klemp, pentru a-şi reafirma „susţinerea pentru femeile şi bărbaţii care lucrează zilnic pentru salvarea migranţilor”, a anunţat vineri instituţia, potrivit AFP și Agerpres.

„Asociaţii precum SOS Mediterana şi Sea Watch ne onorează şi ne obligă în contextul inerţiei guvernelor europene”, denunţă într-un comunicat adjunctul primarului socialist al Parisului care răspunde de relaţiile internaţionale, Patrick Klugman.

„Carola Rackete şi Pia Klemp sunt emblemele acestei lupte, simboluri ale valorilor europene cărora primăria din Paris face apel încă o dată la continentul nostru să le rămână fidel”, a adăugat el.

„În mod evident, municipalitatea din Paris nu are nimic mai bun de făcut”, a reacţionat pe Facebook ministrul italian de interne Matteo Salvini.

”Este „o ruşine franceză. (…) O provocare inacceptabilă. Sunt aceiaşi francezi care au bombardat Libia şi care astăzi alimentează războiul civil şi vând ilegal arme în Libia (…)”, a declarat la rândul său şefa partidului de extremă dreapta Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni.

„Guvernul italian trebuie să se facă auzit şi să-l convoace pe ambasadorul francez pentru a-i cere explicaţii pentru aceste acţiuni ostile împotriva Italiei”, a adăugat ea.

Carola Rackete a fost arestată la sfârşitul lui iunie pentru că a acostat fără permisiunea autorităţilor pe insula italiană Lampedusa pentru a-i debarca pe cei 40 de migranţi care se aflau pe nava sa de mai bine de două săptămâni, în condiţiile în care ministrul italian de interne i-a interzis acostarea. Acuzată de ajutor dat imigraţiei clandestine, tânăra va fi judecată pe 18 iulie de tribunalul din Agrigento, în Sicilia.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...