spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăExterneCel puţin un român, suspect de provocarea avalanşei din Alpii francezi

Cel puţin un român, suspect de provocarea avalanşei din Alpii francezi

-

Un grup de schiori din care făcea parte cel puţin un român a provocat avalanşa din sud-estul Franţei, soldată cu moartea a trei liceeni, afirmă un martor, conform presei franceze transmite Agerpres.

Cel puţin un turist român se afla pe părtia de schi în momentul producerii avalanşei din sud-estul Franţei şi este principalul martor în cazul incidentului soldat cu cel puţin trei morţi, au anunţat joi procurorii francezi.

- Advertisement -

Doi elevi şi un instructor de schi ucrainean au murit după avalanşa produsă miercuri după-amiază în apropierea staţiunii Deux Alpes, situată în sud-estul Franţei.

Unul dintre profesorii care însoţeau grupul de 19 elevi de liceu pe pârtia de schi a fost arestat preventiv sub acuzaţia de omor prin imprudenţă.

- Advertisement -

Principalul martor al procurorilor francezi este un turist român care se afla pe pârtie cu un alt grup, format în total din 15 persoane.

„O persoană de naţionalitate română s-a prezentat la jandarmerie pentru a spune că schia cu un grup de 15 persoane pe aceeaşi pârtie şi că a auzit un zgomot, ca o explozie, în momentul declanşării avalanşei”, a declarat procurorul din Grenoble, Jean-Yves Coquillat, citat de postul BFMTV.

Românul este audiat ca martor, procurorii precizând că, pentru moment, grupul acestuia nu pare a fi responsabil de producerea avalanşei.

Potrivit anchetatorilor, turistul român afirmă că „schiorii au fisurat stratul de zăpadă deasupra celuilalt grup, care se afla mai jos pe pârtie, şi că aşa s-a declanşat avalanşa”.

Un alt martor, citat tot de postul BFMTV, a declarat că a văzut cum „cei 15 schiori au rupt stratul de zăpadă”, provocând avalanşa.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img