Cel mai important donator al PNL este o firmă numită Aramis Invest, cel mai mare producător de mobilă. Producătorul din Baia Mare, controlat de doi antreprenori români, realizează aproape întreaga cifră de afaceri din livrările pe pieţele externe, iar în ultimii ani a avut o creştere puternică a rulajului. De altfel, Aramis Invest şi Interagro (Ioan Niculae) sunt singurele două companii din producţie cu capital majoritar românesc prezente în topul celor mai mari 100 de exportatori din România, scria Ziarul Financiar.
Aramis Invest este o companie antreprenorială românească fondată în 1994, care a făcut primii paşi pe pieţele externe în 1997. Acţionarii producătorului sunt Iacob Vladimir (60%) şi Marius Selescu (40%), doi antreprenori care nu au apărut însă niciodată în prim-plan şi nu au acordat interviuri.
Potrivit informaţiilor care există în piaţă, Aramis Invest ar fi cel mai mare furnizor local al IKEA.
Interesant este că, în februarie 2014, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga a făcut o vizită la Baia Mare pentru a discuta despre Codul Silvic la….Aramis Invest, era anunțul făcut inițial. Numai că atunci când Varga a sosit la Baia Mare întâlnirea de la Aramis s-a anulat, iar ministrul a fost dus la o altă firmă de mobilă, MOBAM. ARAMIS apare printre finanțatorii PNL și în 2009.
În octombrie anul trecut, fabrica Aramis Invest a fost vizitată de candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis.
Fostul ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, a lansat zilele trecute acuzaţii grave la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Doina Pană i-a trimis o scrisoare şefului statului, după ce acesta a retrimis luni seară Codul Silvic în Parlament, în care îl acuză că a fost dezinformat de anumite companii, transmitea B1 Tv.
Doina Pană îi transmitea președintelui Klaus Iohannis că este de părare că a fost dezinformat cu privire la acest proiect de lege pe care l-a trimis la reexaminare. Ea susținea că Iohannis ar fi fost dezinformat inclusiv de reprezentanții unor companii cu interese în domeniu, precum Holzindustrie Schweighofer. Ea susține că această companie a încercat să blocheze modificările la Codul Silvic atât în faza de elaborare a acestia cât și în faza de aprobare, atunci când a ajusn în Parlament.
În presă se vorbește despre o apropiere a președintelui Klaus Iohannis de patronul acestei companii. Se face trimitere la Revelionul pe care șeful statului l-a petrecut alături de consulul onorific al Austriei la Sibiu, acesta fiind prieten chiar cu patronul acestei firme a a grupului austriac.
Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, fostul ministru Doina Pană a precizat că este de părere că președintele a fost dezinformat și că în scrisoarea pe care i-a adresat-o a răspuns la fiecare punct pe care Iohannis l-a cerut să fie reexaminat.
”Eu consider că dumnealui a fost dezinformat și în scrisoare am răspuns la fiecare punct pe care l-a cerut ca Parlamentul să îl regândească și am vrut să înțeleagă exact ce spun acele articole. Nu m-am ferit să spun că sunt anumit care exploatează abuziv. Codul Silvic este un document tehnic. Ca să înțelegi exact semnificația fiecărui articol trebuie să fii de specialitate. Atunci când unui demnitar i se spune că un anumit articol dăuneză într-un fel sau altul, poate fi dezinformat”, spunea fostul ministru.
Întrebată dacă are informații că firma la care a făcut referie în scrisoare ar fi putut influența decizia președintelui, Doina Pană a răspuns: ”Eu știu doar presiunile care s-au făcut în faza în care Codul Silvic era în stadiul de concept, apoi când era în Parlament, asta însemnând scrisori mie, scrisoare domnului Attila Korody, tot în sensul de o dezinformare”.
”Am refuzat contacte cu firma austriacă Holz Industrie care avea legături cu Romsilva pentru că mi s-a părut normal ca firma să păstreze contactul cu Romsilva. Nu am făcut niciodată o legătură între echipa lui Klaus Iohannis și firma Holz Industrie”, a mai spus Doina Pană.