spot_img
32.1 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăDezvaluiriCei doi parlamentari din dosarul Greblă: legături cu GAZPROM și un agent...

Cei doi parlamentari din dosarul Greblă: legături cu GAZPROM și un agent GRU

-

Cei doi parlamentari PSD din dosarul lui Toni Greblă, judecător la CCR cercetat de DNA, au legături cu Rusia. Iulian Iancu a apărut în celebrele telegrame ale Ambasadei americane din București fiind identificat ca agent de GAZPROM, conform mărturiei făcute de un alt deputat PSD, Georgian Pop, actualmente șeful Comisiei de control a activității SRI. Celelălalt parlamentar, Lucian Șova, a fost partener de afaceri cu rusul Boris Golovin în Regional Romlines SA Bucuresti, o companie care se ocupa cu transportul rutier, scrie Evenimentul Zilei. Golovin este fost colonel în trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse care s-a stabilit în România după 1990. Golovin a fost amestecat in afaceri cu petrol, cu gaze, cu carbune, in domeniul transporturilor, in imobiliare sau industrie grea. În plus, acesta a mai deschis, alaturi de ofiţerii KGB Anatoli Patron, Iuri Ustonov şi Alexei Voskoboi, au fondat o banca in Romania, Nova Bank dar şi Centrul de Afaceri Româno- Rus – acuzate de spălare de bani.

- Reclama -

GOLOVIN, OMUL MECHEL
Igor Zyuzin, patronul Mechel,l-a folosit pentru afacerile din România pe Boris Golovin. Născut la Soroca, în Republica Moldova, Boris Golovin a luptat, pe vremuri, în Afganistan. Implicat în scandalul “Sunoil”, Golovin spunea că face afaceri în România din 1995. Printre altele, a fost implicat în recuperarea unei datorii pe care statul rus o avea către România, prin retehnologizarea unui grup energetic la termocentrala Mintia – Deva cu echipamente ruseşti. Firma sa, Global International 2000, a fost implicată nu numai în această afacere, ci era şi un furnizor important de cărbune (de la minele lui Zyuzin) pentru termocentralele din Iaşi, Suceava şi Deva. Între timp, Golovin a preluat termocentrala din Giurgiu, de la autorităţile locale.

- Advertisement -

SPONSOR RUSIA LA ZI
In vremea lui Ceausescu, Mircea Popa, a fost cercetat de Securitate, fiind banuit ca este agent KGB. Mircea Popa a condus Agentia de Presa Rusia La Zi, controlata de un off-shore din Insulele Virgine Britanice, reprezentat de un cetatean moldovean, Vitalie Dobanda, conectat la afacerile lui Sorin Ovidiu Vintu. Sponsorul Rusia la zi era Mechel România prin Boris Golovin.

AVOCATA LUI NĂSTASE ȘI BITTNER
societatea de avocatura „Anastasescu” a reprezentat juridic in Romania firma lui Igor Zyuzin. Marieta Anastasescu a fost este avocata firmelor infiintate de Alexandru Bittner si este vecina lui Adrian Nastase in blocul de pe Zambaccian. Ea a fost avocata celebrei „matusi Tamara”, pe care Bittner o consilia in afaceri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img