spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăDezvaluiriVIDEO/ Cei 4 jurnaliști din biroul de la SRI al lui Florian...

VIDEO/ Cei 4 jurnaliști din biroul de la SRI al lui Florian Coldea: DEZVĂLUIRILE FOSTULUI ADJUNCT AL LUI FLORIAN COLDEA

-

Dan Turturică, Dan Tăpalagă și Sorina Matei au fost 3 din jurnaliștii pe care i-am văzut în 2012 întrând sau ieșind din biroul fostului prim adjunct al șefului SRI, Florian Coldea, a declarat duminică seară la Antena 3 fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, care a fost adjunctul lui Florian Coldea.

- Reclama -

„Persoanele din media erau uneltele lui Coldea. În perioada 2012, a fost un an de fierbere. Am văzut intrând mai mulți oameni din media în biroul domnului Coldea. Nu știu natura subiectelor discutate, dar a fost o perioadă agitată. Foarte agitată. Unul este Dan Turturică, știu și filiera pe care a ajuns la Coldea. Dan Tapalagă și jurnalista Sorina Matei. La ea fac o mențiune. S-a discutat despre ea, dădea dovadă de nesupunere, independență față de comenzile pe care le avea. Cred că de asta spune și lucrurilor pe nume acum. Astăzi voi da doar aceste trei nume. În ultimele zile am văzut unii jurnaliști – influenceri – care ziceau de unde știau de dosare și mandate. eu întreb ei de unde știau? Eu am fost acolo, am trăit-o pe pielea mea și am studiat-o. punerea unei persoane pe culoarul justiției era concomitentă cu punerea pe culoarul media. În timp ce erau audiați, pe surse, media începea să spună că sunt dușmanii poporului. Nu spun că acești oameni sunt ofițeri acoperiți, ci că i-am văzut acolo. Lucrau pentru binele poporului? Nu cred”, a afirmat Dragomir.

- Advertisement -

Dragomir a sugerat că mai știe și alte nume.

- Advertisement -

În serviciu se vorbea de atunci că Sorina Matei dădea dovadă de independență, de nesupunere. E explicația pentru care azi spune anumite lucruri corecte în unele domenii, a mai spus Dragomir.

Fostul colonel SRI a spus că există anumite culoare media folosite și de DNA.

Nu spun că sunt ofițeri acoperiți. I-am văzut intrând sau ieșind din biroul lui Florian Coldea. Acești oameni primeau rechizitorii,nu lucrau pentru apărarea securității naționale, a susținut Daniel Dragomir.

Hotnews, România liberă în trecut, acum Digi 24, au fost folosite și protejate. Aceste culoare media trebuie să se închidă, a precizat Dragomir.

Jurnalista Anca Grădinaru, actualmente la Radio Europa FM, și care în 2009 a realizat un reportaj laudativ despre SRI la Antena 3, a fost unul din jurnaliștii apropiați de fostul prim adjunct al SRI, generalul Florian Coldea, a mai  spus duminică seară la Antena 3 fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, care a fost adjunctul lui Coldea.

„Generalul Coldea mi-a transmis că Anca Grădinaru, care a lucrat la Antena, este una dintre persoanele care sprijină serviciul. Când mă refer la perioada de final a generalului Coldea fac o distincție față de ceea există azi, acum se aplică lucruri de sanare și curățare, care mă bucură. V-aș propune să folosim următoarea sintagmă să folosim SRL Coldea în loc de SRI Coldea, a transformat serviciul într-un SRL, l-a folosit în beneficiu personal”, a fost una dintre declarațiile explozive ale lui Dragomir.

CITIȚI ȘI: Jurnalista lui Coldea și Kovesi: NOI DEZVĂLUIRI ALE EX-COLONELULUI SRI, DANIEL DRAGOMIR

Din discuțiile colaterale, la ședințe sau după, ceea ce pot să vă spun e că intenția a fost de a închide postul Antena 3. Deranja clica acest post. Clica, așa voi denumi. Aceștia oameni, când primesc ordin pe unitate, execută. Un caz cunoscut este cel al lui Valentin Zaschievizi. Cum ajunge un redactor șef-adjunct de la Jurnalul Național să se informeze de la Florian Coldea? Scoatem lucrurile la suprafață și îi speriem pe acești oameni. Media face investigații, iar ele deranjează. La Antena 3 i-a deranjat un reportaj făcut la spitalul de la Balotești. Au avut dubii că vă vor distruge, de asta au folosit toate canalele din justiție și media. Ceea ce nu pot controla, li se pare amenințător. Atunci, ori încearcă să preia ostil, ori distrug, ori negociază.Rar, dar mai negociază, a mai spus Daniel Dragomir.

„SRL Coldea și PFA Kovesi pot să vorbesc, eu nu am fost în sufrageria lui Oprea. Kovesi a transformat DNA în instituția sa personală. Cine a încercat să negocieze cu această clică, a pierdut. Au pierduți atât de mulți, încît s-a încercat o variere a temei. Unii jurnaliști au discutat la Ministerul Apărării. Se ajunsese la un asemenea caz, încât se discuta la acel nivel, iar cazul domnului Turcescu este elocvent”, a mai afirmat ex-colonelul.

Daniel Dragomir a fost în SRI șef al sectoarelor operative din Brigada Anti Tero.

El a coordonat activitatea antitero a SRI cu serviciile de informații partenere. El a fost decorat de  CIA și de alte servicii secrete pentru rolul judecat în operațiuni comune.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img