spot_img
12.6 C
București
luni, aprilie 22, 2024
AcasăActualitateCea mai mare bancă americană în funcție de active: Ar trebui să...

Cea mai mare bancă americană în funcție de active: Ar trebui să ne pregătim pentru ce e mai rău 

-

Şeful JPMorgan, Jamie Dimon, a avertizat luni că banca americană ar putea pierde aproximativ un miliard de dolari din cauza expunerii sale la Rusia, fiind pentru prima dată când a detaliat nivelul potenţialelor pierderi ce ar putea rezulta în urma conflictului din Ucraina, transmite Reuters conform Agerpres.

Luna trecută, Goldman Sachs şi JPMorgan Chase au anunţat că îşi vor restrânge afacerile din Rusia, devenind primele mari bănci americane care vor ieşi de pe piaţa rusească după invadarea Ucrainei, o decizie care pune presiune şi asupra rivalilor să facă acelaşi lucru.

- Advertisement -

În scrisoarea sa anuală către acţionari, analizată şi aşteptată cu nerăbdare, Dimon a cerut Statelor Unite să-şi sporească prezenţa militară în Europa şi a reiterat solicitarea de a dezvolta un plan pentru asigurarea securităţii energetice.

Dimon nu a furnizat un interval de timp privind potenţialele pierderi ale JPMorgan în Rusia, dar a declarat că banca este îngrijorată de impactul secundar al conflictului din Ucraina asupra companiilor şi ţărilor.

- Advertisement -

În ultimele luni, băncile globale au publicat informaţii privind expunerea lor la Rusia, dar Dimon este cel mai important om de afaceri care nu a comentat încă impactul mai amplu al războiului.

„America trebuie să fie pregătită pentru posibilitatea unui conflict extins în Ucraina, cu evoluţii neprevăzute. Ar trebui să ne pregătim pentru ce e mai rău şi să sperăm la ce e mai bun”, a afirmat preşedintele director general al celei mai mari bănci americane în funcţie de active.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img