spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeCe va însemna căderea Chasov Yar

Ce va însemna căderea Chasov Yar

-

Este probabil că căderea orașului Chasov Yar să fie o chestiune de timp, a declarat generalul-maior Vadim Skibitsky, șef adjunct al Direcției principale de informații (GUR) din Ucraina, într-un interviu pentru The Economist.

„Nu astăzi și nu mâine, desigur, dar totul depinde de rezervele și proviziile noastre”, a evaluat el.

- Advertisement -

Problema armatei ucrainene este „foarte simplă” – lipsa armelor, a explicat generalul-maior. El a subliniat că este de așteptat complexitatea situației din aprilie și mai. Luna cheie va fi mai, iar negocierile semnificative dintre Moscova și Kiev ar putea începe nu mai devreme de a doua jumătate a anului 2025, a sugerat șeful adjunct al informațiilor ucrainene.

Perspectivele pierderii lui Chasov Yar au fost ridicate și de comandantul forțelor terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexander Pavlyuk, într-o conversație cu The Times. El a menționat că armata ucraineană poate trage un obuz la zece rusești și și-a exprimat speranța că sprijinul convenit cu Statele Unite va ajuta trupele.

- Advertisement -

Experții intervievați de New York Times au indicat că capturarea Chasov Yar de către trupele ruse le-ar permite să dezvolte o ofensivă împotriva principalului grup de orașe din regiune care rămân sub control ucrainean. Printre acestea se numără Kramatorsk, unde se află sediul Comandamentului de Est al Ucrainei, precum și Konstantinovka, care a devenit principalul centru de aprovizionare pentru trupele ucrainene de-a lungul unei mari părți a frontului de est. „Chasov Yar este cheia care va deschide porțile unor bătălii istovitoare și lungi”, a explicat fostul colonel al armatei ucrainene și expert militar Serghei Grabski.

Rusia „face progrese treptate pe câmpul de luptă” și are potențialul pentru o descoperire în direcțiile Donețk și Harkov, a declarat ieri directorul american de informații naționale (DNI), Avril Haines. Potrivit lui Haynes, Statele Unite văd o „schimbare” a conflictului în favoarea Rusiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img