spot_img
0.5 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023
AcasăAnalizeCe spune un europarlamentar care a participat la întâlnirea cu cancelarul austriac:...

Ce spune un europarlamentar care a participat la întâlnirea cu cancelarul austriac: A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat

-

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, ”a respins orice argument raţional” în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, este concluzia transmisă de europarlamentarul Eugen Tomac după reuniunea Partidului Popular European (PPE) desfăşurată miercuri la Viena.

- Reclama -

”A fost una dintre cele mai tensionate întâlniri politice la care am participat. Din păcate, acest om a respins orice argument raţional. A anulat orice a propus Comisia Europeană, a negat orice raport sau statistică. Pur şi simplu, a luat o decizie absurdă. Vrea doar să umilească România în mod inacceptabil”, a scris eurodeputatul PPE miercuri seara pe Facebook.

Potrivit acestuia, liderul austriac ”insistă cu încăpăţânare asupra unor argumente ridicole”. ”I-am spus direct, astăzi, că este foarte aproape de a fi cel ce va anula toată simpatia pe care românii au cultivat-o de-a lungul timpului în relaţia cu Austria, ţară pe care noi am privit-o cu multă încredere. Mai devreme sau mai târziu, România va intra în spaţiul Schengen, dar această palmă nemeritată nu va fi uitată uşor de cei peste 20 de milioane de cetăţeni români”, a mai scris Tomac.

Mai mulţi eurodeputaţi români au participat miercuri la reuniunea PPE pe tema migraţiei de la Viena alături de liderul grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, şi la care a participat şi cancelarul austriac Karl Nehammer. La reuniune s-a discutat şi chestiunea aderării la Schengen a României.

Discuţia despre aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen nu este una politică, ci o chestiune de securitate, a declarat cancelarul austriac într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber, după reuniune.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img