spot_img
3.4 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeATENȚIE dacă vreți să mergeți în UK de Sărbători

ATENȚIE dacă vreți să mergeți în UK de Sărbători

-

Agenţii poliţiei britanice de frontieră de pe câteva mari aeroporturi, inclusiv Heathrow şi Gatwick din Londra, vor intra în grevă timp de mai multe zile în perioada sărbătorilor de iarnă în urma unei dispute salariale, a anunţat miercuri sindicatul PCS, avertizând că vor urma ‘grave perturbări’, informează Reuters şi AFP.

- Reclama -

Personalul sindical care lucrează la cabinele de control al paşapoartelor va intra în grevă pe aeroporturile Heathrow şi Gatwick, precum şi pe cele din Birmingham, Cardiff, Glasgow, Manchester şi în portul Newhaven.

În jur de 2.000-3.000 de agenţi vor participa la grevă în zilele de 23, 24, 25, 26, 28, 29, 30 şi 31 decembrie, potrivit secretarului general al sindicatului, Mark Serwotka.

Întrebat de ce sindicatul a ales perioada Crăciunului pentru acţiunea sa de protest, liderul sindical a răspuns: ‘Acei oameni vor pierde plata (salarială) când se vor afla în grevă, ei fac grevă ca ultim resort, iar treaba sindicatului este să facă astfel încât acţiunea pe care o convocăm să fie remarcată’.

Potrivit sindicatului PCS, cei 100.000 de membri ai săi din multe servicii guvernamentale au votat în favoarea grevei pentru o creştere cu 10% a salariilor, revendicări legate de pensii şi securitatea locului de muncă.

‘Guvernul poate opri aceste greve mâine dacă pune bani pe masă’, a adăugat Mark Serwotka.

Guvernul a indicat deja că intenţionează să recurgă la armată, mai ales în caz de grevă a poliţiştilor de frontieră.

Anunţul de miercuri se adaugă celor privind acţiuni greviste în numeroase sectoare, în special în serviciul public de sănătate (NHS).

În şedinţa săptămânală de interpelări în parlament, prim-ministrul conservator Rishi Sunak a promis ‘noi legi dure’ pentru a lupta împotriva consecinţelor grevelor.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img