spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizeCe face Ungaria pentru tineri? Scutiri de impozite, salariile sunt mai mari...

Ce face Ungaria pentru tineri? Scutiri de impozite, salariile sunt mai mari cu 164 de euro pe lună. Facilități pentru tinerii căsătoriți

-

În primele şapte luni ale anului în curs, tinerii din Ungaria au putut păstra mai mult de 79 de miliarde de forinţi (198,7 de milioane de euro) datorită scutirii fiscale. Majoritatea lor, aproximativ 367 000 de persoane, au profitat de înlesnirea fiscală acordată celor sub 25 de ani în luna iulie – a declarat agenţiei ungare de presă MTI Norbert Izer, secretar de stat responsabil pentru fiscalitate în cadrul Ministerului Finanţelor, transmite agenția maghiară de știri MTI.

Cea mai recentă scutire fiscală adoptată de guvern a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2022 – a reamintit secretarul de stat. El a adăugat că, de la această dată, salariile nete ale tinerilor sub 25 de ani au crescut semnificativ. Beneficiarii înlesnirii sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit de 15% până la limita salariului mediu, ceea ce înseamnă că pot economisi până la 65 000 de forinţi (163,5 de euro) pe lună. 

- Advertisement -

Toţi tinerii beneficiază de scutirea de impozit, inclusiv cei care lucrează anul acesta doar pentru o perioadă mai scurtă, de exemplu vara, ca studenţi, sau în regim de muncă cu timp parţial – a declarat Norbert Izer. 

Mulţi pot profita şi de o altă înlesnire fiscală, care prevede că tinerii nu trebuie să renunţe la impozitului redus acordat tinerilor căsătoriţi, pentru a putea beneficia de scutirea de impozit – a precizat secretarul de stat. 

- Advertisement -

El a detaliat: în cazul în care doi tineri sub 25 de ani se căsătoresc, ei nu trebuie să solicite facilitatea fiscală acordată la prima căsătorie în luna următoare, ci pot beneficia de ea pe o perioadă de 24 de luni după împlinirea vârstei de 25 de ani. 

Tinerii cu vârsta sub 25 de ani beneficiază nu doar de scutirea fiscală, ci şi de o scutire administrativă – a subliniat secretarul de stat. Înlesnirea se acordă în mod automat, ea trebuie aplicată imediat de către angajator la calculul salariului, altfel spus înlesnirea nu trebuie solicitată în mod expres sau declarată angajatorului – a subliniat Norbert Izer. 

Scutirea de impozitul pe venit al tinerilor ar putea deveni un model de copiat la nivel internaţional. În prezent, în UE, doar Ungaria şi Polonia acordă această scutire – a spus secretarul de stat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img