spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeCe au schimbat rușii în războiul din Ucraina: Această lucrare trebuie continuată...

Ce au schimbat rușii în războiul din Ucraina: Această lucrare trebuie continuată timp de aproximativ o săptămână și jumătate până la două săptămâni

-

Loviturile de înaltă precizie ale Forțelor Armate Ruse asupra instalațiilor energetice strategice ale Ucrainei au dus la întreruperi masive de electricitate și au forțat Kievul să suspende exporturile de energie către Europa, scrie Rossiyskaya Gazeta.

- Reclama -

Pentru Ucraina, exporturile de energie electrică reprezintă în primul rând o sursă de venituri bugetare. Kievul exportă energie în patru țări, și anume Polonia, Slovacia, România și Moldova, a explicat Olga Belenkaya, șefa de analiză macroeconomică la Finam. Potrivit acesteia, sumele de export nu sunt critice pentru Europa, dar având în vedere criza energetică actuală, orice aprovizionare cu energie electrică relativ ieftină este vitală. În ceea ce privește Ucraina, capacitatea suplimentară de generare a energiei va conta puțin mai târziu, când vremea rece se va instala și consumul va crește.

Între timp, expertul militar Vladislav Shurygin a spus pentru Izvesita că forțele armate ale Rusiei au început să lupte așa cum ar fi trebuit de la bun început. „Acum vizam infrastructura țării”, a explicat el. „În primul rând, instalațiile energetice și de comunicații și căile ferate sunt atacate. Toate aceste ținte sunt vulnerabile și avem toate șansele să le lovim. Lăsând inamicul fără electricitate, îi vom priva de putere și de mijloacele de comunicare, așa cum precum și a căilor ferate care funcționează în mod normal. Acest tip de luptă trebuie continuat. De asta se teme Occidentul, motiv pentru care fac atâta agitație”, a spus Shurygin.

Expertul a subliniat că problemele legate de electricitate ar perturba întreaga logistică a armatei ucrainene, inclusiv circulația personalului, echipamentul militar, muniția și mărfurile aferente, precum și activitățile fabricilor de apărare și reparații. „Pentru a provoca distrugeri majore în logistica militară, această lucrare trebuie continuată timp de aproximativ o săptămână și jumătate până la două săptămâni”, a adăugat Shurygin.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img