Ce a pățit un tânăr care a urinat pe o mașină a Poliției

0
206

Gabriel Vînachi, de 31 de ani, din comuna Ciurea,județul Iași, a fost deferit jus­tiţiei pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi linştii publice într-un mod inedit: s-a fotografiat în timp ce urina pe maşina Poliţiei, du­pă care a postat imaginile pe Face­book. În baza respectivelor ima­gini, anchetatorii au considerat că a fost tulburată liniştea publică trimi­ţându-l în judecată pe Vînachi., scrie Ziarul de Iași.

Potrivit rechizitoriului, în ziua de 26 iulie 2014, un agent din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Miroslava a mers cu o autospecială a Poliţiei pentru a cita o persoană. Maşina a fost parcată pe strada Lu­ceafărul din Lunca Cetăţuii, fiind observată de Vînachi.

„În perioada cât agentul de poliţie s-a de­plasat şi a întocmit actele procedurale la locuinţa numitului C.C., inculpatul Vînachi Gabriel s-a deplasat lângă autospecială ins­crip­ţionată cu însemnele «POLI­ŢIA», a scos în public organele genitale şi s-a filmat în timp ce urina pe portiera stânga faţă a autospecialei Poliţiei. Ulterior, inculpatul a postat pe pagina personală de Facebook fotografii în care apare îmbrăcat sumar, zâm­bind ironic şi sfidător în momentul în care urinează pe autospeciala Poliţiei“, se arată în rechi­zitoriu.

Referitor la necesitatea ca ieşeanul să fie tras la răspundere penală pentru fapta sa, procurorul de caz motivează în fe­lul următor:

„Consider că Ins­pec­­­toratul de Poliţie Judeţean Iaşi, instituţie ce are personalitate ju­ri­dică, este subiect pasiv al in­frac­ţiunii prevăzute de art. 371Cod Penal deoarece legiuitorul a prevăzut că acţiunea prin care s-a adus atingere demnităţii poate fi săvârşită atât faţă de o persoană fizică cât şi faţă de o persoană juridică de drept public sau privat. În ceea ce priveşte urmarea imediată a acţiunii inculpatului, consider că acţiunea acestuia de a urina pe un autovehicul inscrip­ţionat al Poliţiei Române, pe timp de zi şi în văzul altor persoane, după care a postat pe un site pu­blic de socializare poze cu el urinând e de natură să aducă atingere imaginii Poliţiei Române şi poate crea inculpatului un sentiment de invulnerabilitate în faţa legii“