spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeAsasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord coreean: Scrisoarea trimisă lui Kim Jong-un

Asasinarea fratelui vitreg al dictatorului nord coreean: Scrisoarea trimisă lui Kim Jong-un

-

Fratele vitreag al liderului Coreei de Nord, Kim Jong-nam, care a fost asasinat în Malaysia, a scris într-o scrisoare că familia sa ‘nu are niciun loc de scăpare‘, potrivit relatărilor politicienilor din Coreea de Sud, potrivit The Guardian.

- Reclama -

Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului Coreei de Nord, i-ar fi cerut acestuia să îi cruţe viaţa după ce a fost forţat să plece în exil, potrivit spuselor a doi politicieni din Coreea de Sud.

În urmă cu cinci ani,  Kim Jong-nam i-a solicitat fratelui său să retragă un ordin emis pentru asasinarea sa, potrivit celor doi politicieni, care au fost audiaţi de agenţia de spionaj din Coreea de Sud.

“Nu avem unde să plecăm, nu avem unde să ne ascundem. Suntem conştienţi că singura cale de a scăpa este sinuciderea”, a scris Kim Jong-nam într-o scrisoare adresată lui Kim Jong-un, potrivit unuia dintra politicieni.

Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, a fost asasinat în Malaysia, a anunţat marţi agenţia de ştiri Yonhap şi mai multe instituţii media din Coreea de Sud, citând surse neidentificate, relatează Reuters.

Kim Jong-nam, 46 de ani, a murit în urma unui atac, posibil otrăvit, în aeroportul din Aeroportul Kuala Lumpur, luni. Oficialii din Coreea de Sud şi din SUA au declarat că a fost asasinat de agenţii din Coreea de Nord.

Postul de televiziune Chosun a indicat că fratele vitreg al lui Kim Jong-un ar fi fost otrăvit în timp ce se afla la aeroportul din Kuala Lumpur, de către două femei despre care se crede că lucează pentru autorităţile de la Phenian.

Există informaţii care indică că el a mai fost vizat în trecut de tentative de asasinat. Un spion nord-coreean reţinut în Coreea de Sud în anul 2012 ar fi mărturist că încerca să organizeze asasinarea lui Kim Jong Nam.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...