spot_img
36.1 C
București
sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăControversa Zilei de Andrei BădinCe-a "cumpărat" Macron timp de 6 ore la Kremlin CONTROVERSA ZILEI DE...

Ce-a „cumpărat” Macron timp de 6 ore la Kremlin CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

- Reclama -

Multă lume a comentat vizita lui Emanuel Macron la Moscova, dar dincolo de fotografiile din diferite unghiuri, cred că miza a fost cu totul alta decât Ucraina. De fapt, după ce Macron a vizitat Kievul după Moscova, ministrul ucrainean de externe a mărturisit că Macron nu a venit cu planuri, ci doar cu opinii. Adică, de fapt, cu nimic…

Macron și Putin au stat 6 ore la sfat, au mâncat (ministrul român al apărării ne-a „dat” meniul ca un ospătar care se respectă) și la final nu au zis nimic concret. Unii au zis că Macron se vrea conducătorul Europei (c est vrai!). Majoritatea comentatorilor au uitat însă un „amănunt”: Macron are alegeri prezidențiale în aprilie. Ori pentru a-și pune în aplicare planurile de a „conduce” Europa trebuie în primul rând să (re)câștige Palatul Elysee.

Ori pentru a păstra Președinția Franței, Macron trebuie să se asigure că Rusia nu va accelera cartea Le Pen. Deja Marine pică în sondaje, Zemmour a egalat-o în sondaje și mai ales rușii nu se mai înghesuie să o finanțeze. De subliniat: nici până acum Macron nu a fost un antirus, chiar din contră.

Vizita la Moscova a lui Macron cred că a avut drept principal scop să-și asigure „bunăvoința” Moscovei, un sprijin discret la prezidențiale. Să ne reamintim cum pe vremuri candidatul de „dreapta” Sarkozy pupa geamantanul cu dolari al lui Gaddafi. Și mai putem da n exemple.

Pe Macron îl doare la bască de Ucraina și vrea pur și simplu să se asigure de un nou mandat prezidențial. În paralel evident că vrea să șunteze Germania, mai ales că Scholz nu își găsește încă papucii la Berlin. Dar pentru asta are nevoie de Rusia. Este foarte simplu, cum ar spune francezii! Iar rușii râd cum francezii și germanii se „bat” pe meniul de la Kremlin. Divide et impera! Restul sunt „știri”!

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...