CAZUL PREȘEDINTELUI AUSTRIAC PRINS LA ȘPRIȚ ACUM O SĂPTĂMÂNĂ NU ÎN SEDIUL UNEI INSTITUȚII, CI LA O CÂRCIUMĂ DUPĂ ORA ÎNCHIDERII

0
224

Preşedintele Austriei, Alexander Van der Bellen, şi-a prezentat în mod public scuze după ce a fost prins de poliţie alături de soţia sa, Doris Schmidauer, în 23 mai, pe terasa unui restaurant din centrul Vienei după ora de închidere, nerespectând restricţiile impuse de autorităţi împotriva răspândirii noului coronavirus, transmit DPA și Agerpres.

Acum o săptămână președintele Austriei a fost prins la o cârciumă cu nevasta după ora închiderii. A ieșit un scandal monstru, omul și-a cerut scuze, am înțeles că a plătit și o amendă. La noi e mucles:), a scris pe facebook jurnalistul Andrei Bădin.

Presedintele federal al Austriei a declarat ca e dispus sa achite amenda de 30.000 euro care incumba carciumarului, sotia presedintelui federal avand si ea de plata o amenda pentru incalcarea legii privind ora la care se inchid restaurantele in Austria, adica ora 23:00! Au fost observati la o masa pe trotuarul unui restaurant cu specific italian la ora 00:20 noaptea! Au fost legitimati de politie. Cat priveste amenda de aprox. 3000 de euro pe care insusi presedintele s-ar putea sa trebuiasca s-o achite, procedura e mai elaborata… Intai trebuie sa se reuneasca ambele Camere ale Parlamentului federal si apoi doar poate sa achite! Presedintele federal si-a cerut deindata scuze si a spus ca-i pare rau. Alexander Van der Bellen are varsta de 76 de ani, a comentat pe facebook jurnalistul și consultantul austriac de origine română Alexandru Todericiu la postarea lui Bădin.

O fotografie difuzată pe rețele sociale îi prezintă pe cei care conduc Guvernul la un spriț în biroul primului ministru Ludovic Orban.

Fără distanțare socială, doar vicepremierul Raluca Turcan poartă masca sub bărbie, premierul Ludovic Orban bea bere și fumează, ministrul Transporturilor și Comunicațiilor Lucian Bode se delectează cu o șampanie, iar ministrul Economiei și Turismului Virgil Popescu consumă whisky.

UPDATE CITIȚI ȘI: Noi dezvăluiri despre cheful lui Bacchus de la Guvern: Un afacerist a cărat sticle de whisky în zona de securitate 0. Orban se încurcă în ore

Ministrul de externe Bogdan Aurescu savurează un trabuc și are pe măsuța de lângă un pahar de wkisky. Bineînțeles s-a luat și o gustare.

UPDATE CITIȚI ȘI: CHEIA FOTOGRAFIEI CU SPRIȚUL LUI ORBAN: Scaunul gol de lângă Turcan

Whiskyul consumat, se observă că în sticlă mai e puțin pe fund, este Lagavulin. Costă circa 500 de lei o sticlă.