spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeCazul politicianului maghiar care a amenințat cu spânzurarea o jurnalistă din Târgu...

Cazul politicianului maghiar care a amenințat cu spânzurarea o jurnalistă din Târgu Mureș: Este victima unei proceduri fabricate de statul român

-

Responsabilul pentru politică naţională al Mişcării Patria Noastră, Bartha Barna, a demisionat din această funcţie, dar se bucură în continuare de protecţia partidului. La un turneu organizat la Sfântu Gheorghe, Bartha Barna a vorbit despre spânzurarea jurnalistei Boróka Parászka, de la Radio Târgu Mureş, şi despre programele de televiziune menite să distrugă naţiunea maghiară, fabricate de evrei, scrie Transtelex.

- Reclama -

Demisia a fost anunţată de László Toroczkai, preşedintele Mişcării Patria Noastră la televiziunea ATV din Ungaria. László Toroczkai a precizat că Bartha Barna va rămâne membru al partidului, dar după ancheta declanşată în partid şi după o discuţie cu Bartha Barna s-a ajuns la concluzia că acesta trebuie să demisioneze din funcţia de responsabil pentru politică naţională. László Toroczkai a mai afirmat că Bartha Barna a trebuit să demisioneze nu din cauza declaraţiei sale cu privire la spânzurarea jurnalistei şi a celei cu privire la evrei, ci din cauza faptului că respectivele afirmaţii „au fost formulate greşit”. De altfel, ancheta internă a fost necesară deoarece „jurnaliştii români scriu despre unele lucruri care de fapt nu s-au întâmplat aşa” – a precizat László Toroczkai.

Totodată, liderul Mişcării Patria Noastră a citat din prima parte a delaraţiei lui Bartha Barna, cea referitoare la evrei, şi a afirmat că este o opinie cu care şi el este de acord. „În ce priveşte spânzurarea, Bartha Barna riscă un dosar penal. Acest lucru este evident, el însuşi a spus că nu s-a gândit la aşa ceva. Propoziţia scoasă în evidenţă de presa din România a fost o greşeală de comunicare, deoarece nu a vrut să spună că vrea să o omoare pe Boróka Parászka – despre care putem să adăugăm, de altfel, că este o instigatoare antimaghiară, care într-adevăr este angajată a radioului public din România -, dar din cauza greşelii de comunicare Bartha nu mai este responsbil cu politica naţională” -, a bagatelizat gravitatea cuvintelor lui Bartha Barna preşedintele partidului. În opinia lui László Torczkai, din cauza faptului că autorităţile române au deschis un dosar penal, adevărata victimă este Bartha Barna, care va fi apărat de Mişcarea Patria Noastră. „Bartha Barna va fi hărţuit şi cred că el este victima, nu Boróka Parászka, deoarece el va fi victima unei proceduri juridice fabricate” – a adăugat László Torczkai.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img