spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeCatalonia fierbe: Front Democratic împotriva Spaniei

Catalonia fierbe: Front Democratic împotriva Spaniei

-

Preşedintele Parlamentului regional al Cataloniei, Roger Torrent, a lansat, luni, un apel pentru înfiinţarea unui ”front democratic” menit să apere drepturile regiunii separatiste, în contextul arestării fostului lider cataln Carles Puigdemont, informează The Associated Press.

Torrent a îndemnat toate partidele politice, sindicatele şi organizaţiile societăţii civile din Catalonia să se alăture iniţiativei sale pentru a apăra ”drepturile şi libertăţile regiunii”.

Preşedintele Parlamentului regional catalan a afirmat că Guvernul de la Madrid ”atacă inima democraţiei, făcând un obiectiv din persecutarea adversarilor politici”.

”Setea de răzbunare a statului spaniol este inepuizabilă. Catalonia şi Spania trec prin cele mai negre momente de la restaurarea democraţiei din urmă cu patru decenii”, a adăugat Torrent.

Declaraţiile lui Torrent au fost făcute în contextul în care fostul lider catalan Carles Puigdemont a fost reţinut de autorităţile din Germania, duminică, după ce Spania a emis un mandat internaţional de arestare pe numele acestuia. Ulterior, în Barcelona au izbucnit proteste violente, soldate cu peste 50 de răniţi.

Carles Puigdemont va fi adus luni în faţa unei instanţe din Germania, care va decide dacă fostul lider catalan va fi extrădat în Spania. Acesta riscă până la 30 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de rebeliune.
- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...