spot_img
28.9 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăDezvaluiriCasa de avocați care a lucrat pentru SRI: Se urmărește plasarea omenirii...

Casa de avocați care a lucrat pentru SRI: Se urmărește plasarea omenirii într-un mediu cît mai controlat

-

de Bogdan Tiberiu Iacob, preluare Inpolitics

OMS e tot mai aproape de un moment istoric pentru omenire, cînd, în numele protejării sănătății oamenilor va impune un diktat mondial, sub forma unui tratat care se dezbate în ultima perioadă, avertizează specialiștii uneia dintre cele mai reputate case de avocatură din România, aparținînd fostului ministru liberal Valeriu Stoica (n.red Flux 24- care a reprezentat în instanță și SRI). ”Moartea drepturilor omului sau noul „tratat pandemic”” se intitulează analiza prin care specialiștii în Drept avertizează asupra a ceea ce se pregătește în viitorul apropiat: sacrificarea oricărui drept individual în favoarea celor colective.

”Ideea tratatului a devenit un proiect acceptat pentru un tratat internațional la 1 decembrie 2021, când 194 de membri ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la un consens privind redactarea unui tratat care să întărească cooperarea între națiuni, în cazul unor viitoare pandemii (de unde și denumirea neoficială dar deja larg răspândită de „tratat pandemic”). Dar ce își propune concret să reglementeze acest tratat?” se arată în materialul semnat în Hotnews de Veronica Dobozi, de la firma Stoica&Asociații. Fost judecător, Dobozi e de ani buni avocată în litigii în fața CEDO, litigii de dreptul familiei, proceduri în cazuri de răpiri internaționale de copii șamd.

”Deocamdată tratatul așa numit ”pandemic” nu există decât în stadiul de propunere care se discută și se analizează de grupul interguvernamental de experți stabilit la nivelul OMS.

Însă din documentele aferente tratatului propriu-zis (al cărui conținut efectiv îl știu doar cei care lucrează la el) rezultă că el va lansa un concept cunoscut ecologiștilor, dar care va dobândi, prima oară, o formă juridică la nivel internațional, conceptul “One Health”. Ce este „One Health”?

”One Health” este o abordare integrată, unificatoare, care își propune să echilibreze și să optimizeze în mod durabil sănătatea oamenilor, animalelor și a ecosistemelor, care recunoaște că sănătatea oamenilor, a animalelor domestice și sălbatice, a plantelor și a mediului mai larg (inclusiv a ecosistemelor) sunt strâns legate și interdependente. Abordarea mobilizează mai multe sectoare, discipline și comunități la diferite niveluri ale societății pentru a lucra împreună pentru a promova bunăstarea și a aborda amenințările la adresa sănătății și ecosistemelor, abordând în același timp nevoia colectivă de apă curată, energie și aer, alimente sigure și hrănitoare, luând măsuri privind schimbările climatice și contribuția la dezvoltarea durabilă(…)

Se urmărește plasarea omenirii într-un mediu cît mai controlat

Nu ați înțeles foarte multe din limbajul de lemn avocățesc? Să vă traduc.

Pentru binele comun al mediului (a cărui definiție va fi stabilită prin tratat) va putea fi sacrificat cam orice drept al omului din cele pentru care s-au luptat atâtea generații și care păreau să fie de neatins.

De ce? Păi suntem mulți. Ei, nu noi, românii. Noi, oamenii. 8 miliarde. 10 miliarde până în 2030. Ucidem, distrugem, otrăvim, poluăm. Secăm mediul, ca lăcustele. Nu, mai rău! Lăcustele nu otrăvesc apele. 

Deci este nevoie de măsuri de oprire a cât mai multor oameni într-un mediu controlat, cu nevoi controlate, cu resurse controlate. 

Dar nu se poate spune așa, pe față. Ar fi revolte, revoluții, violențe, pe scurt, haos. Dar când totul este pentru binele nostru superior (pe care nu-l vedem, dar ni se arată de alții care se pricep), atunci vom fi de acord.

OMS își propune ca tratatul să fie semnat de cât mai mulți membri și adoptat până în anul 2024. De ce atâta grabă? Pentru că două luni de carantină în anul 2020 au relevat ceva neașteptat, chiar și pentru specialiști. Fără oameni, natura se reface uluitor de repede. Se vindecă. În două luni, fără activitate umană semnificativă în mediul înconjurător, delfinii au intrat în Veneția, căprioarele se plimbau prin New York, iar celebrul fazan din curtea Palatului Parlamentului și-a găsit pentru prima oară după ani o consoartă înaripată (venită din Grădina Botanică, fiindcă erau străzile libere).

Varianta oficială este că așteptăm un virus și mai și decât SARS Cov 2. Poate da, poate nu, dar direcția clară este în sensul sacrificării drepturilor omului, a drepturilor individuale, pentru drepturi colective, nedefinite, ceea ce este o rețetă sigură pentru autocrație. Sanitară” este concluzia reputaților specialiști în drept.

În loc de concluzii: ceea ce face materialul sus citat terifiant este faptul că el nu izvorăște din pana vreunor minți exaltate, din stirpea conspiraționiștilor pămîntului plat, ci din interiorul unei entități de înalt nivel în materie de justiție și drepturi ale omului, un cabinet de avocatură înființat și condus de Valeriu Stoica,  fost ministru al Justiției și președinte al unui partid, PNL, euro-atlantist și progresist care nu poate fi suspectat de populisme ieftine.

Nu e QAnon. E strict știința și înțelegerea drepturilor fundamentale ale omului, ceea ce dă maximă greutate avertismentelor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img