spot_img
18.2 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizeCarmen Dan: România va acorda drepturi de şedere cetăţenilor britanici din ţara...

Carmen Dan: România va acorda drepturi de şedere cetăţenilor britanici din ţara noastră doar dacă şi acest stat va acorda aceleaşi drepturi românilor din Regat

-

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că în cazul în care Marea Britanie va ieşi din UE fără acord, România va acorda drepturi de şedere cetăţenilor britanici din ţara noastră doar dacă şi acest stat va acorda aceleaşi drepturi românilor din Regat, transmite Mediafax.

- Reclama -

„În calitatea noastră de deţinători ai Preşedinţiei Rotative, depunem eforturi pentru ca Brexit să nu afecteze negativ cei aproximativ 3 milioane de cetăţeni ai Uniunii care sunt rezidenţi în Marea Britanie şi cei aproximativ un milion de cetăţeni britanici aflaţi în state membre UE. Pentru România prioritar este să reuşim să protejăm drepturile cetăţenilor noştri care locuiesc, lucrează sau studiază în Regatul Unit, în cazul în care Marea Britanie va ieşi din UE fără finalizarea unui acord”, a precizat, vineri, Carmen Dan, în cadrul unei declaraţii de presă.

Potrivit ministrului de Interne, în Marea Britanie locuiesc în prezent aproape jumătate de milion de căteţeni români.

„Peste 430.000 de români locuiesc în Marea Britanie şi Guvernul României are în vedere un set de măsuri pentru protejarea lor. Aceste măsuri sunt bazate pe principiul reciprocităţii, pentru că cetăţenii români din Regatul unit trebuie să beneficieze de acelaşi drepturi pe care le vor avea cei aproape 2.500 de britanici din România (…) Propunerea noastră este ca cetăţenilor britanici cu statut Brexit, adică cei care sunt înregistraţi în acest moment în România, să le fie acordate permise de şedere, după efectuarea unor verificări minime referitoare la motive de siguranţa naţională, ordine publică, sănătate publică, precum şi cu obligaţia ca cetăţenii britanici şi membrii de familie să facă dovada faptului că deţin legal spaţiul de locuit şi mijloace de întreţinere”, mai susţine Carmen Dan.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...