spot_img
1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăhighlightCaracatiţa ministrului mediului din Guvernul 4 şi 38 milioane de euro

Caracatiţa ministrului mediului din Guvernul 4 şi 38 milioane de euro

-

Viitorul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Grațiela Leocadia Gavrilescu, va trebui să răspundă la mai multe întrebări înainte de votul de investitură în Parlamentul României.

- Reclama -

A PIERDUT 38 MILIOANE DE EURO

Grațiela Leocadia Gavrilescu a devenit deputat în decembrie 2007, ocupând până atunci poziția de viceprimar al Ploieștiului. Doamna a fost mai întâi membru al Partidului Conservator, mai apoi a ajuns la PNL şi acum la inexistentul partid al lui Călin Popescu Tăriceanu. Prima lovitură apare în declaraţia de avere din decembrie 2007 când Grațiela Leocadia Gavrilescu afirmă că deține două depozite de 47 milioane de lei la Banca Transilvania și respectiv 90 milioane la Raiffeisen, adică 38 milioane de EURO la vremea respectivă. Încurcase cu denonimarea probabil. În declarația imediat următoare, depusă peste șase luni, deputata declara depozite de 4.700 RON și 9.000 RON. În iunie 2008 mai apare un cont de 27.000 EURO la Piraeus Bank. De remarcat că doamna şi soţul sunt bugetari şi câştigau la aceea vreme echivalentul a 54.532 lei, adică 15.000 EURO. Nu numai că au economist cei 15.000 de euro din salarii, dar au mai găsit încă 12.000 de euro. Mai apar apoi tranzacţii ciudate cu case şi terenuri. Poate ANI va lua la puricat aceste declaraţii de avere. Dar abia acum să intrăm în afacerile pe care viitoarea doamnă ministru le face prin interpuşi.

 SPITALUL JUDEŢEAN DIN PLOIEŞTI, VACA DE MULS A FAMILIEI VIITORULUI MINISTRU AL MEDIULUI

În perioada 2012-2013, o firmă aparţinând cumnatului deputatului PNL, Graţiela Gavrilescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, a încheiat trei contracte cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în valoare totală de peste 300.000 de lei, scria presa locală. Din postura de vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, s-a remarcat că unul din susţinătorii managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, scria la aceea vreme Observatorul de Prahova. În ultimii ani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova a fost subiectul mai multor scandaluri în urma unor acte medicale dezastruoase care s-au finalizat cu pierderi de vieţi omeneşti.

În Monitorul Oficial din 19 septembrie 2002 se publică anunţul înfiinţării firmei Geltom SRL din Ploieşti, administrator fiind Graţiela Gavrilescu. În 2004, Graţiela Gavrilescu îi predă firma surorii sale,conform Monitorul Oficial din 23 noiembrie 2004. În 2006, cumnatul Graţielei Gavrilescu preia firma.

CARACATIŢA DE LA BUCOV A MINISTRULUI GAVRILESCU

După preluarea firmei, cumnatul deputatului Graţiela Gavrilescu notifică Registrului Romerţului mutarea sediului Geltom în satul Bucov: Strada Fabricii, nr. 1. La această adresă, cu acelaşi număr de telefon, îşi are sediul şi ARPAROM SA, unde, în prezent, acţionar majoritar cu 99,72% din acţiuni este Pinţoiu Alin Valentin, consilier PNL. Administratoratorul ARPAROM este Ciornea Anca Isabela, soţia lui Ciornea Sebastian Ilie – asociat unic şi administrator al GELTOM şi sora deputatului Graţiela Leocadia Gavrilescu.

SORA MINISTRULUI, SUSŢINUTĂ DE BARONUL PENAL DE PRAHOVA

Sora deputatului PNL este membru în CA la Ploieşti Industrial Parc, societate a Consiliului Judeţean Prahova al cărei director, Fabioara Ionescu, este cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani în celebrul dosar “Alexe”. Consiliul Judeţean este condus de baronul Cosma, acuzat în mai multe dosare.

ALTE FIRME

Înfiinţată la 22.07.2011, Ianvi Construct a avut o evoluţie economică fulminantă. În primul an de la înfiinţare, cu doar 9 angajaţi, realizează o cifră de afaceri de 2.358.801 lei. În 2013 cu 15 angajaţi cifra de afaceri urcă la 3.409.142 lei. Actionari: 50% Mihaela Cristina Radu – şefă a cabinetului de parlamentar a Graţielei Leocadia Gavrilescu şi 50% Iancu Ion. La 13 februarie 2014 cei doi au cesionat acţiunile unui cetăţean moldovean, Băltăreţu Mihail. Sediul Ianvi Construct este la aceeaşi adresă, Bucov, str. Fabricii nr. 1, unde funcţionează Geltom, firma cumnatului viitorului ministru. Şi tot la Bucov, Fabricii nr. 1 veţi descoperi şi Arpacor, firma unde este acţionar doamna deputat, dar şi Arparom.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img