spot_img
-0.6 C
București
marți, ianuarie 31, 2023
AcasăhighlightCancelarul Austriei: UE trebuie să penalizeze ţările care se opun cotelor privind...

Cancelarul Austriei: UE trebuie să penalizeze ţările care se opun cotelor privind imigranţii

-

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, critică vehement ţările est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană, cerând penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene, conform Mediafax.

- Reclama -

„Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie”, avertizează cancelarul Austriei.

Oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, „spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE”, a spus Faymann într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că mandatul României va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, adăugând că nu este oportun şi nu este o soluţie să fie stablite astfel de cote şi că este nemulţumit de anunţul Comisiei Europene. „Referitor la cotele care au fost prezentate ieri (miercuri – n.r.) de preşedintele Comisiei Europene, vreau să fac doar câteva remarci. Nu este încă cazul să fac o declaraţie exhaustivă în legătură cu acest subiect, dar pot să vă spun că am luate act cu oarece nemulţumire de acest proiect prezentat în Parlamentul European”, a declarat Iohannis.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img