CAMPANIE ELECTORALĂ: Pandele duce 6000 de oameni din Voluntari la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași

0
290

Aproximativ 6.000 de credincioşi din localitatea ilfoveană Voluntari vor ajunge, luni dimineaţă, la Iaşi, cu peste 120 de autocare, pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, care vor fi depuse în curtea Catedralei Mitropolitane din oraş, transmite news.ro.

Deplasarea este organizată de Primăria Voluntari, care suportă integral costul transportului pelerinilor.

Florentin Răducanu, de la dispeceratul Poliţiei Locale Voluntari, a declarat pentru News.ro că plecarea autocarelor cu pelerini se va face începând cu ora 22.30, el precizând că aproximativ 6.000 de persoane din Voluntari vor ajunge la Iaşi.

”Se pleacă începând cu ora 22.30, autocarele fiind însoţite pe tot traseul către Iaşi de reprezentanţi ai Poliţiei Locale Voluntari. Ora la care se estimează că ajung primele autocare la Iaşi este 4.30. Plecarea se face în mod organizat, am luat toate măsurile pentru a nu apărea probleme”, a spus Răducanu.

Potrivit site-ului Primăriei Voluntari, înscrierile pentru pelerinajul de la Iaşi s-au făcut în perioada 19 septembrie – 6 octombrie, la sediul Direcţiei Educaţie Cultural Sportivă şi Îngrijire Comunitară, instituţie din subordinea primăriei.

Participanţii la pelerinaj au oferit, la momentul înscrierii, numărul lor de telefon, o copie după actul de identitate şi o declaraţie privind starea de sănătate.

Autorităţile ieşene susţin că autocarele venite de la Voluntari vor fi parcate pe o stradă aflată la peste un kilometru distanţă de Catedrala Mitropolitană, dar şi în parcarea unui supermarket.