spot_img
4.7 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăAnalizeCad măștile! Austriecii aruncă la gunoi măștile folosite pe scară largă în...

Cad măștile! Austriecii aruncă la gunoi măștile folosite pe scară largă în România CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

-

de Andrei Bădin

În Austria de luni sunt obligatorii în magazine, în transportul public și în relația cu furnizorii de servicii doar măștile FFP2. Acest lucru este valabil și în Bavaria și în alte zone sau țări din lume. Știrea care circulă de ceva timp pe agențiile internaționale de presă nu a fost preluată în România.

- Advertisement -

În Austria aceste măști costau înainte de decizie chiar și 6-7 euro, dar guvernul a negociat cu producătorii și au ajuns la un preț de 59 de eurocenți. Acest lucru în timp ce au introdus și o amendă de 25 euro. Pe ÖBB, căile ferate austriece, amenda este însă de 40 de euro. Lanțurile de supermarketuri Billa, Penny și Merkur oferă măștile gratuit până miercuri, iar Spar nu are un termen în timp pentru ofertă.

Dacă austriecii, bavarezii și alții au dreptate concluzia este că măștile clasice purtate în majoritate prin România nu fac nici cât o ceapă degerată, adică pur și simplu sunt inutile. Acum dacă se va trece în România la FFP2 problema vor fi costurile, iar aici nu credem că autoritățile au talentul austriecilor de a negocia prețuri minime. De obicei în România prețurile cresc, și nu scad în astfel de situații. 

- Advertisement -

Evident unii, nu puțini, vor comenta că se vor da noi tunuri și până acum am fost păcăliți. Sunt nu puține cazuri în care persoane înarmate până în dinți cu clasicele măști au luat coronavirusul, așa că ceva adevăr este în teorie. 

În România pe emag o astfel de mască costă începând de la 7 lei și până la 60 lei (ofertă redusă acum la 30). Practic la prețul minim de 210 lei pe lună avem un efort financiar deloc de neglijat și bineînțeles vor exista unii cârcotași care vor vorbi și de tunurile financiare ale afacerii.

Oricum în povestea coronavirusului avem tot felul de povești care se schimbă. Ba e bun spirtul, ba nu e bun, ba e bună vitamina C, ba nu, ba da, ba nu, ba nu, ba da… Iar toate aceste lucruri au dus la neîncrederea unei părți a populației. Bineînțeles trecem peste prostioarele cu cip-uri și 5G. Acum cad niște măști, dar vin altele!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img