spot_img
22.1 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeCâciu: Sunt în jur de 900 de consilieri, pe întreg aparatul, deci...

Câciu: Sunt în jur de 900 de consilieri, pe întreg aparatul, deci practic înjumătăţirea lor va fi de 450

-

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu a declarat vineri că reducerea numărului de consilieri din ministere a rămas în Ordonanţa care prevede reducerea cheltuielilor bugetare. El a arătat că sunt în jur de 900 de consilieri, pe întreg aparatul, deci practic înjumătăţirea lor va fi de 450 de persoane.

- Reclama -

Ministrul Finanţelor a anunţat că reducerea numărului de consilieri din ministere a rămas în Ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare.

”Sunt în jur de 900 pe întreg aparatul, deci practic înjumătăţirea lor, vorbim de administraţia centrală, va fi de 450. Acun, depinde şi de posturile ocupate, pentru că nu toate posturile sunt ocupate, am discutat doar aritmetic, modificarea actuală faţă de ceea ce prevedea legea iniţială.

Ministrul a precizat că el are şase consilieri. Întrebat câţi vor fi daţi afară, ministrul a precizat: ”Avem o discuţie şi o analiză, criteriile sunt şi unele de performanţă, am totuşi o vechime în zona aceasta de demnitate publică ..dar va fi o discuţie, până la urmă sunt consilieri personali şi aici nu cred că ar trebui să se supere nimeni. E o discuţie bazată pe elemente şi de performanţă şi de loialitate, de încredere, de profesionalism”.

Despre informaţiile potrivit cărora sunt instituţii care au început să facă achiziţii, ministrul Finanţelor a arătat că acest lcuru arată că ”era necesară Ordonanţa. ”Eu cred că o mai bună chibzuinţă în cheltuirea banilor dvs este necesară. Eu consider că nu asta rezolvă problemele de eficienţă în actul de guvernare”, a spus Câciu, despre achiziţia de telefoane performante la unele ministere.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img