Home Analize Bulgarii anunță: Cerinţa PNNR de scădere cu 40% a emisiilor ar trebui...

Bulgarii anunță: Cerinţa PNNR de scădere cu 40% a emisiilor ar trebui eliminată. Toţi ne dorim să trăim într-un mediu curat şi să respirăm aer curat de munte, de aceea trebuie mai întâi să fim în viaţă. Dacă şi când va exista o alternativă durabilă la cărbune şi păstrarea locurilor de muncă care să înlocuiască discuţiile goale despre soare şi vânt, vom fi primii care o susțin

0

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie schimbat, a declarat miercuri preşedintele Confederaţiei Muncii Podkrepa, Dimitar Manolov. El a vorbit la cel de-al 11-lea Congres al Podkrepa, care coincide cu cea de-a 34-a aniversare a confederaţiei. Participă peste 570 de delegaţi din toată Bulgaria.

Potrivit lui Manolov, cerinţa PNNR de scădere cu 40% a emisiilor ar trebui eliminată. Luptele de lungă durată pentru conservarea centralelor pe cărbune din Bulgaria vor continua, a adăugat el. „Toţi ne dorim să trăim într-un mediu curat şi să respirăm aer curat de munte, de aceea trebuie mai întâi să fim în viaţă şi nu există viaţă fără energie”, a spus el. „Dacă şi când va exista o alternativă durabilă la cărbune şi păstrarea locurilor de muncă care să înlocuiască discuţiile goale despre soare şi vânt, vom fi primii care o susţin”, a adăugat Manolov. În cuvintele sale, Podkrepa nu va suporta deciziile politice care vor transforma Bulgaria dintr-un lider energetic regional într-o ţară care pierde energie.

Principalul obiectiv al Podkrepa pentru următorul mandat este acela de a îmbunătăţi legislaţia, astfel încât toţi angajatorii să fie incluşi în contracte colective reale şi să atingă astfel obiectivul ca cel puţin 80% dintre angajaţi să fie acoperiţi de contractul colectiv. De asemenea, confederaţia va continua să insiste asupra unei săptămâni de lucru de cel mult 48 de ore, în loc de maximul actual de 56 de ore, a spus Manolov.

În alocuţiunea sa la congresul Podkrepa, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că pandemia COVID-19, criza energetică, războiul din Ucraina şi inflaţia galopantă fac viaţa oamenilor şi mai dificilă.

„Împreună, ca Guvern de stat, ca organizaţii patronale şi sindicat, ca societate, trebuie să căutăm răspunsul şi soluţia la multe dintre aceste probleme. Trebuie să luăm împreună decizii importante, ocupându-ne de implementarea unei strategii energetice raţionale”, a comentat şeful statului.

Fiecare congres este o oportunitate de analiză şi studiu şi, deşi Confederaţia Muncii Podkrepa s-a născut cu doar trei decenii în urmă, viaţa ei agitată nu s-ar încadra în nici măcar trei secole, a mai spus Radev. Potrivit preşedintelui, în aceste trei decenii, Confederaţia Muncii Podkrepa a devenit un factor important în viaţa socială şi politică a ţării. „Un critic fără milă, dar şi un partener important şi căutat pentru fiecare Guvern şi organizaţiile patronale”, a adăugat Radev.

Ad

Exit mobile version