spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăExterneBulgaria MUTARE STRATEGICĂ la Marea Neagră

Bulgaria MUTARE STRATEGICĂ la Marea Neagră

-

Iranul a invitat Bulgaria să se alăture unui nou coridor de transport care va face legătura între Golful Persic şi Marea Neagră prin evitarea Turciei, anunţă premierul Boiko Borisov, transmite Mediafax.

- Reclama -

În același timp la Belgrad, ministrul de externe iranian Majid Takht-Ravanchi a avut marți o întrevedere la București cu vicepremierul român, Costin Borc, urmând să se întâlnească și cu ministrul român de externe, Lazăr Comănescu,, anunță agenția iraniană de știri IRNA.

82145956-70858289Conform site-ului Balkaninsight.com, coridorul de transport ar urma să facă legătura între Golful Persic şi Marea Neagră prin Iran, Armenia, Georgia şi Bulgaria.

Anunţul a fost făcut în timpul unei vizite a unei delegaţii guvernamentale bulgare la Teheran. Delegaţia este condusă de premierul Boiko Borisov.

„Acest coridor va putea fi utilizat atât pentru mărfuri, cât şi pentru gaze naturale”, a declarat Boiko Borisov după întrevederea pe care a avut-o cu vicepreşedintele Iranului, Eshaq Jahangiri.

Borisov a precizat că Bulgaria este pregătită să se conecteze la acest coridor de transport cu porturile Varna şi Burgas.

Experţi din Iran, Armenia, Georgia şi Bulgaria se vor reuni la Sofia peste câteva săptămâni pentru a stabili detaliile proiectului.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img