spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAlegeri 2019Budapesta anunță că Băile Tușnad "a devenit un loc important din punctul...

Budapesta anunță că Băile Tușnad „a devenit un loc important din punctul de vedere al politicilor naţionale ungare”

-

Arpád János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politicile naţionale ale Ungariei, a depus vineri după-amiază, la Băile Tuşnad, piatra de temelie a unei noi grădiniţe care va fi construită cu sprijinul statului ungar.

- Reclama -

Înainte de eveniment, politicianul maghiar a oferit o declaraţie prin telefon pentru agenţia ungară de presă MTI şi menţiona că reprezentanţii statului maghiar au declarat, anterior, că în actuala situaţie economică dificilă nu vor mai fi demarate noi investiţii în Transilvania, însă aceasta nu este o investiţie nouă, întrucât fondurile destinate construcţiei grădiniţei sunt unele care au fost deja alocate Uniunii Cadrelor Didactice Maghiare din România (UCDMR). Uniunea a achiziţionat un teren, s-a ocupat de proiectul clădirii şi a obţinut autorizaţiile necesare ridicării acesteia. Astfel, statul maghiar nu trebuie să aloce alte resurse pentru construcţia grădiniţei din Băile Tuşnad.

Secretarul de stat a remarcat că din moment ce acest oraş găzduieşte în fiecare an Universitatea de Vară de la Tuşnad (“Tusványos”) şi a devenit un loc important din punctul de vedere al politicilor naţionale ungare, statul maghiar trebuie să sprijine dezvoltarea aşezării şi în alte domenii.

“Rezultatele din perioada trecută demonstrează că împreună putem atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus. “Nu trebuie să fim nesiguri, nu trebuie să ne speriem atunci când apar dificultăţi, pentru că dificultăţi au existat întotdeauna”, a spus politicianul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img