spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeBruxelles vrea să forțeze Serbia să recunoască Kosovo pentru a o primi...

Bruxelles vrea să forțeze Serbia să recunoască Kosovo pentru a o primi în UE

-

Parlamentul European cere Serbiei să recunoască independența Kosovo și să impună sancțiuni Rusiei dacă dorește să fie admisă în Uniunea Europeană, a declarat vineri prim-ministrul Serbiei Ana Brnabic după o întâlnire cu ambasadorul UE în Serbia, Emanuele Giaufret.

- Reclama -

„Aceste recomandări sunt contradictorii din punct de vedere al valorii. Sunt contradictorii în principiu. Astfel, se spune că Serbia poate deveni membră a Uniunii Europene doar dacă este de acord să impună sancțiuni Rusiei pentru că Rusia a încălcat integritatea teritorială a unui stat recunoscut internațional. ,” a spus ea. „Dacă obiectați împotriva sancțiunilor pentru încălcarea integrității teritoriale vă recomandăm să vă debarcați de pe calea europeană. O altă recomandare spune că vă puteți continua drumul european numai după ce renunțați la integritatea teritorială.”

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat, după discuțiile sale cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell și Reprezentantul Special al UE pentru dialogul Belgrad-Pristina, Miroslav Lajcak la Paris, că Serbia va impune sancțiuni Rusiei doar dacă republica va avea sabia lui Damocles atârnându-i deasupra capului. El a subliniat că țara sa nu duce niciodată o politică de sancțiuni împotriva celor care „au ajutat-o ​​să-și păstreze integritatea teritorială”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img