spot_img
1.4 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăActualitateBUCURESTIUL TACE, BUDAPESTA ACUZĂ: Ministerul ucrainean al Educației a trimis școlilor o...

BUCURESTIUL TACE, BUDAPESTA ACUZĂ: Ministerul ucrainean al Educației a trimis școlilor o circulară prin care cere ca limba ucraineană să fie folosită ca limbă de stat nu numai în timpul orelor, ci și în pauze

-

Ungaria vede ca fiind cinice acțiunile autorităților ucrainene care refuză încă să restabilească drepturile minorității maghiare din Transcarpatia, a spus ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei Peter Szijjarto.

- Reclama -

Guvernul ucrainean „nu vrea să restituie drepturile de care maghiarii transcarpatini au fost deposedați”, a spus diplomatul care a participat la o reuniune a ministerului de externe a UE la Bruxelles, numind acest comportament „cu totul cinic”. Situația maghiarilor din Transcarpatia se „deteriorează în mod constant”, deoarece autoritățile ucrainene continuă să impună noi restricții, a spus Szijjarto.

„Recent am fost informat că Ministerul ucrainean al Educației a trimis școlilor o scrisoare circulară prin care se spune că limba ucraineană ar trebui să fie folosită ca limbă de stat nu numai în timpul orelor, ci și în pauze, inclusiv unde majoritatea copiilor sunt maghiari”, a subliniat Szijjarto la o întâlnire cu jurnaliştii maghiari, care a fost difuzată pe pagina sa de Facebook.

Guvernul ungar a declarat în mod repetat mai devreme că nu va sprijini aspirația Ucrainei de a deveni membru al UE până când Ucraina nu va restabili drepturile minorității maghiare în Transcarpatia, inclusiv dreptul acesteia de a-și folosi limba maternă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img