spot_img
21.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăSocialBucureștiul, capitala judo-ului mondial

Bucureștiul, capitala judo-ului mondial

-

În premieră, România va fi gazda Europa League și Champions League între 7 și 9 Decembrie. Pentru prima data ambele competiții vor fi organizate în acelaşi loc – Sala Polivalenta Bucureşti, transmite Realitatea TV.

Cele două competiţii vor încheia calendarul evenimentelor sportive ale Federaţiei Europene de Judo pe 2018.

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a precizat că acest eveniment oferă Bucureştiului ocazia de a deveni, pentru 3 zile, capitala judo-ului mondial. „Vom oferi bucureştenilor posibilitatea ca în decembrie să urmărească nişte lupte fantastice”, a spus şeful FR Judo.

E mare bucuria, evenimentul este unghiular. Marchează şi o premieră: pentru prima dată în istoria judo-ului european, cele două mari finale, Europa League, respectiv Champions League, acolo unde se bat cele mai puternice cluburi europene de judo sunt găzduite de aceeaşi ţară, mai precis la noi, sunt găzduite de Bucureşti. Partenerul Federaţiei Europene de Judo şi a Federaţiei Române de Judo este Bucureştiul. Le mulţumesc celor din primărie, pentru că au acceptat acest parteneriat în sport, care ne va face pentru cel puţin 3 zile capitala judo-ului mondial şi a tuturor oamenilor interesaţi de sportul de performanţă. Judo-ul este în prim-planul sporturilor mondiale şi vom atrage atenţia şi simpatia întregii planetei jurnalistice, referitor la sport. Este un moment bun pentru noi, pe care vreau să-l fructificăm, aducând cât mai mulţi oameni, şi telespectatori, şi spectatori, şi oameni de decizie, care atunci când vor vedea nivelul de performanţă şi felul în care se exprimă cele mai mari cluburi europene la nivelul sportului, entuziasmul oficialilor, al oamenilor politici, de cultură care vor fi prezenţi la Bucureşti, vor înţelege cât de importantă este performanţa în sport pentru spiritul unei naţiuni. Bucureştenii vor oferi întregii ţări această posibilitate şi noi vom oferi bucureştenilor posibilitatea ca în decembrie să urmărească nişte lupte fantastice, aceste competiţii pe echipe grupează foarte multă pasiune, dorinţă, mizele sunt mari, premiile în bani sunt foarte mari şi atunci vor fi adevărate războaie pe tatami„, a comentat Guşă la Realitatea TV.

Conducătorul judo-ului românesc a subliniat cât de important este să găzduim astfel de competiţii, care ne întăresc poziţia în sportul mondial şi pot fortifica spiritul unei naţiuni.

Pot să vă dau un exemplu: doar în ultimul weekend, Bulgaria a găzduit şi găzduieşte Campionatele Europene de Judo juniori şi Campionatele Mondiale de Canotaj. Nu mai vorbesc de Ungaria sau de alte ţări, a căror factori de decizie au înţeles mult mai repede ce înseamnă pentru naţiunea lor, pentru spiritul naţiunii, dar mai ales pentru brandul de ţară găzduirea acestor competiţii de anvergură. Vom începe să ne organizăm, vor fi personalităţi importante din zona puterii mondiale, din zona puterii în sport, vedete, foşti campioni olimpici care vor fi invitaţi la Bucureşti. Va fi o sărbătoare a sportului, a judo-ului, în principal, dar a sportului, în general„, a încheiat Cozmin Guşă.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...