spot_img
10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvaluiriBTT, moșia familiei Pandele-Firea

BTT, moșia familiei Pandele-Firea

-

BTT are o nouă conducere, după ce Ministerul Familiei, care deține companie de stat cu active în turismul de pe litoral, a făcut două numiri în Consiliul de Administrație. Ministrul Gabriela Firea și-a mai impus un om la șefia BTT (printr-un prezentator TV la televiziunea soțului său, Metropola TV), iar în peisaj apare pentru prima dată și un consilier local traseist din București, ales pe listele PNL, în prezent reprezentant PSD în Sectorul 4, scrie Replica de Constanta.

În acest moment, BTT este condus de un Consiliu de Administrație din care mai fac parte, pe lângă cei doi deja menționați, Alexandru Hazem Kansou, Mugur Mihai Toader, Alexandru Sebastian Lazarov, Ion Tudor Coman, Ligia Gheorghe și Iulia Cătălina Biro. Toți fac parte din numerosul grup de subordonați și apropiați ai Gabrielei Firea, ministrul Familiei, spune RC.

- Advertisement -

George Alexandru Ciubotaru vine din postura de slujitor direct al Gabrielei Firea, prin funcția sa de consilier la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Mai mult, George Ciubotaru este și prezentator TV la Metropola TV, televiziunea patronată de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea și primar al orașului Voluntari.Coincidență sau nu, și celălalt nou administrator BTT are legături cu mediul TV. Astfel, George Adrian Turmac este soțul fostei prezentatoare TVR Aura Poterașu, care s-a retras între timp din presă și s-a angajat în administrația publică, respectiv la Primăria Sectorului 3. George Adrian Turmac a fost ales în 2016 consilier local pe lista PNL în Sectorul 4, pentru ca în prezent să fie ales local în aceeași primărie, dar de această dată din partea PSD, mai scrie sursa citată.

BTT SA a raportat pentru anul 2021 afaceri de 5 milioane lei și un profit net de 925.000 lei, cu 20 de angajați, dar și datorii de 4,7 milioane lei.

- Advertisement -

Înfiinţat în 1968, BTT era agenţia de turism a UTC. Ulterior, BTT avea să deţină sute de hoteluri, zeci de hectare de terenuri, vile şi cabane, complexuri sportive, pârtii de schi, în toată România, la munte, la mare, în deltă şi în Bucureşti, locuri destinate tinerilor comunişti. O staţiune întreagă, Costineşti, avea să fie ridicată special pentru BTT, dar societatea avea active în toată ţara: Pârâul Rece, Câmpulung Moldovenesc, Izvorul Mureşului, Buşteni, Sibiu, Târgu Jiu, Brăila, Geoagiu- Băi, Miercurea Ciuc, Cluj, Deva, Piatra Neamţ, Botoşani, Teleorman.

După 1990, BTT suferă mai multe forme de reorganizare, iar hotelurile şi terenurile sale încep să fie înstrăinate. Fie că sunt vândute la preţuri de nimic, fie închiriate cu 50 de cenţi metrul pătrat sau ajunse adăposturi pentru oamenii străzii, de uriaşa avere BTT s-a ales praful.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img